Hava Durumu

ABD ilan etti! Kuzey Kore ile doğrudan temas...

Çin'de kameraların karşısına geçen Dışişleri Bakanı Tillerson, defalarca nükleer savaşın eşiğine geldikleri Pyongyang yönetimiyle doğrudan görüşme ihtimalini aradıklarını belirterek "İletişim hattımız var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD ilan etti! Kuzey Kore ile doğrudan temas...

Çin'in başkenti Pekin'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, füze testleriyle dünyanın başına bela olan Kuzey Kore ile doğrudan temas halinde olduklarını söyledi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Tillerson'un sözlerini, uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı, Pyongyang yönetimiyle doğrudan görüşme ihtimalini aradıklarını belirterek "Kuzey Kore ile iletişim hattımız var, karanlık bir durumda değiliz" dedi.Pekin yönetiminin Pyongyang'ı müzakere masasına oturtmak için çok çaba sarfettiğini vurgulayan Tillerson, ABD'nin Kuzey Kore'yi bir nükleer güç olarak kabul etmeyeceğinin altını çizdi.Kim Jong-un'dan füze denemelerine son vermesini isteyen ABD Dışişleri Bakanı, Kuzey Kore'de rejimi değiştirme gibi bir niyetlerinin olmadığını aktardı.

Trump'ın taktiği başarısız oldu

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise, Washington ve Pekin'in birçok ortak çıkarı bulunduğunu belirterek işbirliğinin tek doğru seçenek olduğunu söyledi. ABD lideri Donald Trump, Kasım ayında Çin'i ziyaret edecek. Trump, Nisan ayından bu yana birçok kez karşı karşıya geldiği Kuzey Kore'yi Çin üstünden baskı uygulayarak durdurmak istedi ancak halihazırda başarılı olabilmiş değil.

Temmuz ayında ilk kıtalararası balistik füzesini deneyen Kuzey Kore'nin Eylül'de ateşlediği yeni füze 3 bin 700 kilometre katederek Japonya'nın üstünden geçip Pasifik Okyanusu'na düşmüştü.Eylül ayı başındaki hidrojen bombası testi ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açmıştı. Defalarca birbirlerini yok etmekle tehdit eden ABD ve Kuzey Kore liderleri, son dönemde ağır hakaretler sarf ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.