Hava Durumu

ABD Irak'a giriyor mu? İşte cevabı

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'a asker göndermeyeceklerini ama ulusal güvenlik ekibinin hazırlamakta olduğu diğer birçok seçeneği gelecek günlerde değerlendireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD Irak'a giriyor mu? İşte cevabı

ABD Başkanı Barack Obama'dan flaş IŞİD açıklamaları... Obama, bir gazetecinin "Irak'a askeri operasyon konusunda gönülsüzsünüz değil mi" sorusu üzerine şu yanıtları verdi: "Çok ciddi bir mezhepsel çatışma riski var. Sünni-Şii çatışması tetiklenebilir. Çok ciddi çıkarlarımız var orada. Amerikan halkı, askerlerimiz çok büyük fedakarlıklarda bulunduk orada. Daha önce de söyledik. Irak halkı için biz bir şey yapamayız. Kendi kararlarını onlar vermeli. Irak içinde bir birlik sağlanması gerekiyor. Dışarıdan hne Amerikan Birleşik Devletleri ne başka bir ülke oradaki sorunu çözebilir.

Irak kendi iç politika problemlerini çözmedikçe kısa süreli bir askeri yardım fark yaratmayacaktır.

IŞİD çok zorlu bir problem. Irak hükümeti ilk başta bizim yardım tekliflerimize direnç gösterdi"

ABD Başkanı Barack Obama, Irak liderlerinin aralarındaki mezhepsel sorunların üstesinden gelmedikleri ve uzlaşmaya varmadıkları müddetçe ABD'nin herhangi bir askeri eyleminin sorunu çözmeyeceğini kaydetti. Obama, "Şunu açıkça belirtiyorum: Iraklıların, birlikte çalışmaya hazır olduklarına yönelik bize güvence verdiği siyasi bir planı olmadığı bir ortamda, ABD kendini bir askeri eylem içine sokmayacak" dedi.

IRAK ORDUSUNA TEPKİ

Amerika Birleşik Devletleri Irak ordusuna çok büyük para yatırdı. Onlar aslında kendi mevzilerini koruyamadı ve bu da teröristlere güç kazandırdı. Bu da bize şunu gösteriyor. Bir ahlaki problem var Irak ordusunda. Bu da bize politik problemler olduğunu gösteriyor.

Irak'ta olan biten her şey çok çabuk gelişti. Askeri operasyon ya da Irak hükümetiyle çalışma seçenekleri zaman içinde alınabilecek kararlar. Kimse bir gecede karar alınmasını beklemesin. Eğer gerekirse orada hedefli olarak bir karar verebiliriz orada.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.