Hava Durumu

ABD'li gazeteciden ürküten iddia! 'İkinci bir IŞİD kuruluyor'

Suriye'de savaşın yoğun yaşandığı İdlib kentinde ikinci bir IŞİD kurulduğunu iddia eden ABD'li gazeteci Theo Padnos, Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrayan milislerin yeni örgünün içinde yer alacağını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'li gazeteciden ürküten iddia! 'İkinci bir IŞİD kuruluyor'

Suriye'de IŞİD'in kalesi Rakka'ya yönelik operasyona yerel, yabancı hangi unsurların katılacağına yönelik pazarlıklar süre dursun Türkiye'nin sınırındaki İdlib adeta patlamaya hazır bir bombaya dönmüş durumda. Şam yönetimiyle anlaşma yaparak çeşitli bölgelerden çıkıp İdlib'e aileleriyle birlikte taşınan cihatçıların bölgeyi üs haline getirdiği yorumları da dikkat çekiyor.

Suriye'de serbest gazetecilik yaparken 2012'de Nusra tarafından rehin alınan ABD'li gazeteci Theo Padnos, İdlib'de ikinci bir IŞİD'in kurulduğunu, Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrattığı milislerin yeni örgütün içinde yer aldığını söyledi.

Russia Today televizyonuna konuşan Padnos, Batılı ülkelerin sahada olan bitene göz yumduğunu savunarak, "Batı basınının Suriye krizini aktarımı, yetersiz ve ön yargılı. Bölgede ikinci bir IŞİD'in doğuşu da görmezden geliniyor" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.