Hava Durumu

ABD o soruya cevap vermedi

Beyaz Saray'dan, ABD Başkanı Barack Obama'nın İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e gizli mektup gönderdiğine yönelik iddia hakkında yorum yapılmazken, ABD'nin İran konusundaki politikasının değişmediği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2014 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2014 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD o soruya cevap vermedi
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde iddianın sorulması üzerine, "Başkan ile herhangi bir dünya lideri arasındaki özel yazışmaları tartışacak konumda değilim. Başkan (Obama) ve yönetiminin İran konusunda oluşturduğu politikanın değişmediğini söyleyebilirim" dedi.

ABD'nin, İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak Tahran'la P5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakereler sırasında birkaç vesileyle IŞİD'e karşı yürütülen harekatı konuştuğunu kaydeden Earnest, ABD'nin bu çabada İran'la askeri alanda işbirliği yapmayacağını ve istihbarat paylaşmayacağını vurguladı.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, ABD Başkanı Barack Obama'nın geçen ayın ortalarında İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e gizli mektup gönderdiği ve IŞİD'le mücadelenin iki ülkenin de ortak çıkarı olduğunu vurguladığı ileri sürülmüştü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.