Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD ordusu Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, "ABD zırhlılarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) PYD unsurlarına yönelik muhtemel saldırılarını engellemek üzere sınır hattında devriye gezdiği" iddialarını doğrulamazken, ABD'nin, PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile (SDG) Suriye'nin kuzeyinde birlikte hareket ettiğini kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2017 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD ordusu Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

Pentagon Sözcüsü Davis, günlük basın brifinginde, Türkiye'nin sınırına yakın ABD zırhlılarının PYD unsurlarıyla devriye gezip gezmediğine yönelik soruları cevaplandırdı.

Albay Davis, söz konusu iddiaya ilişkin, "Suriye'nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil." dedi. Ancak Sözcü, bunun, "PYD'nin Türkiye'ye yönelik saldırılarına TSK'nın karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusunu ise geçiştirdi.

Bu adımın PYD'ye güvence vermek üzere yapılan bir operasyon olup olmadığının sorulması üzerine Davis, "Tüm tarafları ortak düşman olan IŞİD ile mücadele etmeye çağırıyoruz, bu çağrımız SDG dahil herkesedir. SDG'nin şimdilik Rakka ve Tabka'ya odaklanması ve başka çatışmalara sürüklenmemesini istiyoruz." diye cevap verdi.

Davis, SDG'nin Irak sınırından Menbic'e, oradan da Rakka'nın kuzeyine kadar olan alanı kontrol ettiğini ve ABD askerlerinin de o alanda onlarla birlikte hareket ettiğini aktardı; ancak Menbic'te yaptıkları gibi Tel Abyad civarında da "bir tür caydırma ve güvence verme operasyonu" düzenleyip düzenlemediklerine yönelik soruları ise yanıtsız bıraktı.

Sözcü Davis, TSK ile iletişimlerinin günlük olarak devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.