Hava Durumu

ABD ordusundan tepki çeken paylaşım

Washington'ın Türkiye'nin muhtemel operasyonuna karşı yığınak yaptığı Menbiç'de, Amerikan özel kuvvetler askerleri ile YPG'liler ABD bayrağıyla birlikte poz verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD ordusundan tepki çeken paylaşım

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kontrolündeki Menbiç'ten yeni bir fotoğraf geldi. ABD askerlerinin yerleştiği ilçeden paylaşılan karede, Amerikan özel kuvvetleri ve YPG'liler birlikte poz vermiş. Fotoğrafta dikkat çeken ayrıntı, ABD bayrağının açılmış olması.

Dün Menbiç'ten paylaşılan bir başka fotoğrafta, ABD bayrağı çekilmiş zırhlı araçlar yer alıyordu.

YENİ KAREYİ PAYLAŞTILAR

YPG'yi Rakka operasyonuna hazırlayan CENTCOM, resmi Twitter hesabından eğitim verilen YPG'lilerin fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor. Dün yer verilen fotoğraflardan biri, "Savaşmaya hazırlar" mesajıyla sunuldu.

DEAŞ'ın Suriye'deki kalesi halihazırda adım adım kuşatılıyor ve yakın zamanda büyük bir operasyonun başlaması bekleniyor. En önemli soru ise, operasyonun kimler tarafından yürütüleceği. Türkiye, çoğunluğunu YPG'lilerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDF) yerine DEAŞ karşıtı koalisyonda yer alan ülkelerin özel kuvvetler askerleriyle sahaya inmesini istiyor. ABD ise, mevcut tabloda YPG ile birlikte hareket edecek gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.