Hava Durumu

ABD, rahip Brunson'un tahliyesini böyle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İzmir'de tutuklu bulunan ve şartlı olarak tahliye edilen rahip Brunson ile ilgili yaptığı açıklamada, "Karardan memnunuz ancak yeterli değil." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2018 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2018 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD, rahip Brunson'un tahliyesini böyle karşıladı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, rahip Brunson'un şartlı tahliye kararı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Karardan memnunuz ancak yeterli değil" dedi.

"KARARDAN MEMNUNUZ AMA YETERLİ DEĞİL"

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İzmir'de tutuklu bulunan ve bugün şartlı olarak tahiliye edilen rahip Brunson ile ilgili sosyal medyadan bir açıklamada bulundu. Pompeo, "Karardan memnunuz ancak yeterli değil" dedi.

"KONUTU TERK ETMEKTEN YASAKLANMASI" ŞARTIYLA TAHLİYE EDİLDİ

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 Temmuz'da görülen duruşmada tutukluluk halinin devamına hükmedilen Brunson, avukatı İsmail Cem Halavurtaracılığıyla sağlık sorunlarını da gerekçe göstererek bu karara itirazda bulundu.

İtirazı değerlendiren mahkeme, Brunson'un İzmir'deki adresinde "konutunu terk etmekten yasaklanması" ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vererek tahliyesini kararlaştırdı.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Her ne kadar 18 Temmuz 2018 tarihli oturumda sanık ve müdafi tarafından yapılan tahliye talebi reddedilmişse de CMK 104 ve 105. maddeleri uyarınca mahkememizce dosya üzerinde yapılan yeniden değerlendirme neticesinde sanığın savunmasının alınmış oluşu, sanığa isnat olunan suçlar yönünden delillerin büyük oranda toplanmış oluşu, sanık ve müdafi tarafından iletilen sağlık mazereti, sanık her ne kadar yabancı ülke vatandaşı ise de tutukluluktan elde edilecek faydanın etkin adli kontrol hükümleriyle sağlanabilecek oluşu hususları nazara alınarak tahliyesine karar verildi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.