Hava Durumu

Abdullah Gül net konuştu: 'Aday değilim'

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yakın çevresine, 7 Haziran’daki seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını kesin bir dille ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2015 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2015 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Abdullah Gül net konuştu: 'Aday değilim'
YAKIN ÇEVRESİNE SÖYLEDİ

Hürriyetten Taha Akyol'un haberine göre, 11. Cumhurbaşkanı Gül,  2015 seçimlerinde milletvekilliği için aday olmuyor. Gül’ün geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla kamuoyu gündemine giren milletvekili adaylığı konusunda yakın çevresine kesin bir dille  “aday olmayacağım” dediği öğrenildi. Öncelikle, Gül’ün Çankaya’dan ayrıldıktan sonra milletvekili olmak gibi bir tasavvurunun olmadığı, adaylık tartışmalarının kendisinin dışında ortaya çıktığı biliniyor.

FARKLI KULVAR İSTİYOR

Ayrıca Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde “kapısı herkese açık, birleştirici” bir görev yaptıktan sonra bundan sonraki dönemde kendisine farklı bir kulvar çizmek istediği anlaşılıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu imajıyla ulusal ve uluslararası platformlarda gerektiğinde görüşmeler yapan, görüş açıklayan, sivil nitelikli toplantılar düzenleyen bir devlet adamı olarak çalışmalarını sürdürmeyi tasarlıyor.

HUBER’DEN TAŞINIYOR

Çankaya Köşkü’nden  ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı’na ait İstanbul Tarabya’daki Huber Köşkü’ne yerleşen Gül’ün buradan kendi evine taşınmak üzere olduğu öğrenildi. Gül’ün yakın çevresi, “Taşınmanın belki bir kaç güne kadar tamamlanacağını” söyledi. Gül, taşınma işlemi tamamlandıktan sonra çalışmalarını yeni ofisinde sürdürecek.

ULUSLARARASI DAVETLER

Abdullah Gül’ün yeni dönemde özellikle dış politika, Ortadoğu sorunları ve AB ile ilişkiler konusunda aktif bir çizgi sürdürmesi bekleniyor. Gül, uluslararası toplantılara katılması için şimdiden davetler alıyor. 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, bunlardan uygun gördüklerine katılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.