Hava Durumu

Abdullah Öcalan'a sürpriz mektup

Terör örgütü PKK'nın karargahı Kandil'de bulunan yönetiminin, Türkiye'deki silahlı PKK'lıların geri çekilmeleri yönünde talimat verme eğilimi içinde olduğu öğrenildi. Kandil'in Abdullah Öcalan'a yazdığı mektupta, silahlı güçlerin Türkiye'den ayrılması yönünde karar alındığının ifade edildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2013 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2013 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Abdullah Öcalan'a sürpriz mektup

Demirtaş ve Önder, bugün Kandil'e davet edilerek, Öcalan'a iletilecek olan mektup kendilerine teslim edildi. Demirtaş ile Önder'e, PKK'nın yönetim kadrosunun Öcalan'ın silahlı güçlerin çekilmesi yönündeki çağrısını değrelendirdikleri aktarıldı. Öcalan'a gönderilen mektupta, geri çekilme kararının yakında uygulanmaya başlanacağı ve silahlı güçlerin dönmesi için için talimat çıkaralıcağının ifade edildiği kaydedildi. Mektubu alan Demirtaş ile Önder de, Türkiye'ye hareket etti.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil’den aldığı mektupla, şu anda Türkiye'ye dönüş yolunda. Bu gece Ankara'ya gelecek olan BDP heyetinin mektubu, Öcalan'a ulaştırması için yarın Adalet Bakanlığı'na vermesi bekleniyor. Öcalan'ın silahlı güçlerin geri çekilmesi yönündeki isteğine olumlu yanıt içeren mektupta, "Barış iradesinin arkasındayız, ancak demokratikleşme ile ilgili kaygılarımız var" denilerek süreçle ilgili görüş ve öneriler de yer aldı.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.