Hava Durumu

Aboubakar'ın cezası belli oldu

Beşiktaş Kulübü 4 günde 2 kez kırmızı kart gören Aboubakar'ın cezasını belirledi. Siyah-beyazlı yönetim yıldız oyuncuya para cezası verecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aboubakar'ın cezası belli oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev, Olypiakos ve ligde Antalyaspor maçlarında kırmızı kart gören, daha önce de Kamerun Milli Takımı'ndan Beşiktaş kampına geç katılan Aboubakar'a 530 bin Euro ile 570 bin Euro arasında bir para cezası verecek. Aboubakar'ın Antalya maçında kırmızı karttan önce gördüğü sarı kart hafifletici bir neden olarak görülürse ceza 530 bin Euro'ya düşecek. Eğer bu hafifletici neden kabul edilmezse 570 bin Euro ceza gelecek.

Beşiktaş yönetiminin Aboubakar'a verdiği rekor cezanın uygulanma şansı var mı?

Menajerler bu cezanın fiilen devreye girmesinin zor olduğunu savunuyor. İhtimaller şöyle:

1- Bir kulüp bir futbolcunun yıllık garanti kazancının yüzde 10'unu aşan bir ceza veremez.

2- Kulüple oyuncu arasında cezalar konusunda özel bir anlaşma olabilir. Bu nedenle kulüp yüksek cezalar kesebilir. Ancak futbolcu bu anlaşmalara imza atsa da konuyu FIFA'ya taşıdığında genelde kazanan taraf olur. Çünkü FIFA, bu tür yüksek bedelli cezaları 'fahiş ceza' alarak niteleyip futbolcu lehine bozuyor.

3- Kart cezalarında futbolcu "Oyun gereği, takımın menfaati nedeniyle gördüm" dediğinde FIFA bu gerekçeyi kabul ediyor. Bu durumda Aboubakar'ın Olympiakos maçında kafa atarak attıp gördüğü kırmızı kartın cezasını savunması zor ancak Antalyaspor maçında çift sarı karttan gördüğü kırmızı kart nedeniyle aldığı cezayı ödememe şansı çok yüksek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.