Hava Durumu

Acemi Hacker, 162 milyon dolarlık kripto parayı ortada bıraktı

Yanlışlıkla sildiği kodlarla Etherium kripto para sistemini felç eden acemi hacker, 162 milyon dolarlık serveti ortada bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Acemi Hacker, 162 milyon dolarlık kripto parayı ortada bıraktı

Yanlışlıkla sildiği kodlarla Etherium kripto para sistemini felç eden acemi hacker, 162 milyon dolarlık serveti ortada bıraktı. Bitcoin ile popüler olan kripto para birimlerinden ethereum (ether), acemi bir siber korsanın hatası nedeniyle 587 dijital cüzdanın kilitlenmesiyle felç oldu.

HACKER'IN KİM OLDUĞU HENÜZ BİLİNMİYOR

Kullanıcılar kripto paralarını muhafaza etmek için birçok farklı dijital cüzdan tercih edebiliyor. Geliştirdiği cüzdanlar kripto para sahipleri arasında popüler olan Parity Technologies'in oluşturduğu 587 cüzdanın ve sahip oldukları 162 milyon dolarlık serveti erişilemez kılan hataya sebep olan kullanıcının kim olduğu bilinmiyor.

162 MİLYON DOLARLIK KRİPTO PARAYA ERİŞİLEMİYOR

Acemi bir siber korsan olduğu belirtilen meraklı kullanıcının, Parity tarafından yakın zamanda oluşturulan dijital cüzdanlarda kullanılan kod kütüphanesini silmesiyle 162 milyon dolar değerindeki 517 bin 774 ether serveti dondu.

Bu durumun kripto para ve dijital cüzdan alanları için zor bir öğrenme fırsatı olduğunu söyleyen Parity Technologies, söz konusu hatanın 280 milyon dolar değerinde ether'in dolaşımını etkileyeceğini öngören araştırmacılara katılmıyor.

ORTADA KALAN SERVET ETHEREUM'U BÖLEBİLİR

Kripto para birimini felç eden hatayı gidermek için senaryolar geliştiren Parity ve Ethereum topluluğu, henüz bir çözüm üzerinde uzlaşamamış olsalar da, Ethereum blok zincirini çatallanma fikri ağır basıyor.

Blok zincirindeki ayrımlara "çatal" (fork) deniyor ve sistem birden ikiye bölünüyor. Fakat bir sistemin birbirinden ayrılmasının iki farklı şekli var. Soft-fork adı verilen ilk seçenek, geriye dönük destek sahibi yumuşak çatal iken, hard-fork ise iki sistemi birbirlerinden geriye dönülemeyecek şekilde ayırıyor.

Uzmanlar konu ayrım olduğunda, sistemde donup kalan milyonlarca dolar değerindeki dijital serveti kurtarmanın yalnızca hard-fork ayrımıyla sağlanabileceğini belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.