Hava Durumu

Acı haberler peş peşe geldi... 5 şehit

Bingöl, Siirt, Hakkari'den sonra bir kötü haber de Diyarbakır'dan geldi. Hani ilçesinde arazi arama çalışmaları sırasında PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 asker şehit düştü, 2 asker yaralandı. Bugün şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Acı haberler peş peşe geldi... 5 şehit
Bingöl, Siirt, Hakkari'den sonra bir kötü haber de Diyarbakır'dan geldi. Bugün şehit olan asker sayısı 5'e yükseldi. Sabah saatlerinde ilk kötü haber Bingöl'den gelmişti.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu. Ardından Siirt'in Kurtalan ilçesinde, askerlerin nöbet tuttuğu kulübeye yıldırım düştü ve 1 asker şehit oldu 1 asker yaralandı haberi geldi.

Üçüncü kara haber Hakkari'nin Çukurca ilçesinden geldi. Güven Dağı bölgesinde PKK'lıların havanlı saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu, aynı bölgede mayına basan 1 asker de ağır yaralandı.

SON KARA HABER HANİ'DEN 

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce  tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.  Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilçe kırsalında güvenlik  güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada teröristler önceden  tuzakladığı patlayıcı infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.   Yaralı askerler Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde  tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ÇUKURCA'DA 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 5 terörist etkisiz hale getirildi.Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan açıklamada, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde birliklere saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 5 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bingöl’ün Genç ilçesinde icra edilen operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin silahı ile birlikte (1adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası) yakalandığı, tespit edilen sığınakta, 1 RPG-7 roketatar, bir tabanca, 3 RPG-7 roketatar mühimmatı, 10 el bombası, 1 telsiz, 3 büyük tüp,6 sırt çantası ve erzak ele geçirildiği ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.