Hava Durumu

Acun Ilıcalı'ya şok suikast hazırlığı

Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ'da yakalanan El-Kaide militanlarının bilgisayar şifreleri çözüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2013 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2013 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Acun Ilıcalı'ya şok suikast hazırlığı

Militanların suikast düzenlemek istediği isimlerden birisinin de ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı olduğu anlaşıldı.Tekirdağ'da geçtiğimiz aylarda yapılan bir operasyonla çökertilen El-Kaide hücresinin ünlü TV programcısı Acun Ilıcalı ile Adnan Oktar'a suikast hazırlığında olduğu belirlendi.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, örgüt üyelerine ait bir bilgisayardaki şifreli dosyalar kırılınca suikast listesine ulaşıldı. El-Kaide üyelerinin Acun Ilıcalı ile Adnan Oktar hakkında istihbarat topladığı ve keşif yaptığı ortaya çıktı. Şifreli dosyada Ilıcalı ve Oktar'ın ev ve işyeri adreslerine erişildi.

YENİ DOSYALAR OLABİLİR

Zanlıların Ilıcalı ve Oktar'ın evlerinin uygu görüntüsünü aldığı ve buna göre suikast planı yaptığı tespit edildi. Bilişim uzmanı polisler şifrelenen üçüncü bilgisayardaki verilere ulaşmaya çalışıyor. Üçüncü bilgisayardan da suikast ve bombalı sabotaj planlanan hedeflerin çıkacağı tahmin ediliyor.

AZERİ VE ÇEÇEN

Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanan 12 El-Kaide mensubunun ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu, Koç Müzesi ile Balat'taki sinagogu oto alarmı düzenekli bombayla havaya uçurmayı tasarladığı gündeme gelmişti.

Ele geçirilen krokilerde bu üç yere ait fotoğraflar ile işaretli haritalar çıkmıştı. Zanlıların Google Earth'ten hedef seçtikleri yerlerin krokilerini indirdiği anlaşıldı.

Tekirdağ Emniyeti İstihbarat Şubesi'nin 2 yıllık takibinden sonra gerçekleştirilen baskında El- Kaide hücresinin sansasyonel saldırılarda kullanacağı patlayıcı maddeler ise Büyükçekmece'de bir örgüt üyesinin oturduğu apartman dairesinden çıkmıştı.

Özel Harekat timleri eşliğinde yapılan baskına bubi tuzağı riskine karşı bomba imha uzmanlarının da katıldığı belirtilmişti. Çorlu'da 8, İstanbul'da ise 4 El-Kaide üyesinin gözaltına alındığı operasyonda yakalanan12 kişiden ikisinin Çeçen, ikisinin Azeri kökenli olduğu, 8'inin ise Türk olduğu ortaya çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.