Hava Durumu

Adalet Bakanı: Gülen'in iade dosyasını isteyen CHP heyeti...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül "Gülen'in iade dosyasını inceleyen CHP heyeti mahcup olmuştur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2018 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adalet Bakanı: Gülen'in iade dosyasını isteyen CHP heyeti...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP heyetinin FETÖ elebaşı Gülen'in iade dosyalarını incelemesine ilişkin bir açıklama geldi.

"YAPACAKLARI AÇIKLAMALARIN GEÇERLİLİĞİ YOKTUR"

"Her şeyin tam olduğunu gördükten sonra kamuoyuna da bir şey açıklayacaklar" diyen Gül şunları kaydetti: "Genel başkanlarının ve cumhurbaşkanı adaylarının yaptığı açıklamanın altta kalmaması için ya da onun eksiğini kapatmak için, onu sözde yalancı çıkarmamak için bir şeyler söyleyecekler. Dolayısıyla CHP'nin ya da gelen kişilerin yapacağı açıklamaların hiçbir şekilde geçerliliği yoktur.

"BU KONUDA MAHCUP OLMUŞLARDIR"

15 Temmuz'a 'Tiyatro' diyen, 20 Temmuz'a 'Gerçek darbe 20 Temmuz'dur' diyen bir zihniyetin, bu konularda ne yaparsanız yapın tam tersini söyleyeceğini elbette bütün milletimiz bilmektedir. Darbenin karşısında açıkça durmayıp bu konuda iftiralar, aslı astarı olmayan şeyler söyleyen bir zihniyetten başka bir şey beklenmez. Ne söyleyecekleri belli. Bu konuda mahcup olmuşlardır."

5 SAAT SÜREYLE İNCELEMİŞLERDİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesinin usulüne uygun istenmediğine yönelik iddialarda bulunduktan sonra CHP, iade dosyalarını incelemek için Adalet Bakanlığına başvurmuştu. Verilen izin sonrası CHP heyeti, 7 dosyada yer alan 27 klasörü 5 saat süreyle incelemişti.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Amerikalılar beni aradı, Fetullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmadığını söylediler. Buradan Cumhurbaşkanı'na soruyorum; Gülen'in iadesi için usulüne uygun bir başvuru yapılmış mı" açıklamasında

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.