Hava Durumu

Adil Öksüz neden yakalanamadı?

FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün ABD İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı bir telefondan, 21 Temmuz 2016'da arandığının ortaya çıkması yeni soruları gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Adil Öksüz neden yakalanamadı?

TELEFON AÇIK MI

Kapalı olan bir telefona yapılan arama sisteme düşmüyor ve güvenlik güçlerince tespit edilemiyor. Ancak özel çalışmalarla kapalı bir telefonu arayan diğer numara tespit edilebiliyor. Bu çalışmalarsa zahmetli ve uygulanabilirliği zor. Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, 21 Temmuz saat 10.22'de ABD Başkonsolosluğu'ndan arandığında Öksüz'ün telefonu çaldı, ancak cevap veren olmadı. Yani, o gün Adil Öksüz'ün telefonu açıktı.

NEDEN YAKALANMADI

Öksüz, 21 Temmuz'da ABD Başkonsolosluğu'ndan arandı. Basında yer alan haberlere göre Öksüz'ün telefonu son olarak da 16 Ağustos 2016'da Sakarya'nın Akyazı ilçesinde sinyal verdi. Tüm bu gelişmeler Öksüz'ün telefonunun zaman zaman da olsa 1 ay boyunca açık olduğunu gösteriyor. Buna rağmen yakalanamamasını güvenlik uzmanları 2 şekilde açıklıyor:

1- Darbe girişiminden sonraki kargaşa ortamında güvenlik güçlerinin organize olamaması.

2- O günkü ortamda güvenlik birimlerinde aktif olan FETÖ'cülerin, Öksüz'ün yakalanmaması için 'zırh örmesi'.

TELEFON NİYE ALINMADI

Öksüz'ün telefonlarına el konulmadı. Bu yönde bir savcılık talebi veya karar dosyada görünmüyor. Öksüz'ün telefonu dijital inceleme yapılmadan kendisine teslim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.