Hava Durumu

Afrika'dan Bursa'ya okumaya gelen gençlerin halı saha maçı ilgiyle izlendi

Bursa'da her 12 öğrenciden birinin yabancı uyruklu olduğu Uludağ Üniversitesinde Afrikalı erkek öğrencilerin futbol maçı Güney Afrika Kupası'nı aratmadı. Halı sahada kıyasıya geçen mücadele sonrasında Afrikalı sportmen gençler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afrika'dan Bursa'ya okumaya gelen gençlerin halı saha maçı ilgiyle izlendi

Dünyanın 120 farklı ülkesinden 6 binin üzerinde yabancı öğrencinin bulunduğu Uludağ Üniversitesinde her 12 öğrenciden 1'i yabancı uyruklu. Öğrencilerden 700'ü ise Afrika kökenli.

Çoğunluğu Mühendislik ve İktisat Fakültesinde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, Görükle Kampüsü ile Özlüce Mahallesi'ndeki yurtlarda kalıyor. Afrikalı öğrenciler bir araya geldiklerinde çevrede dikkat çekiyor. Afrikalı öğrencilerin birlikte yapmaktan keyif aldıkları hobilerinin başında halı saha maçları geliyor. Öğrencilerin Özlüce'de Nilüfer Belediyesinin tesislerinde yaptıkları futbol maçları Afrika Kupası maçlarını hatırlatıyor. Afrikalı gençlerin kendi aralarındaki ezeli rekabeti seyirciler tarafından da ilgiyle izleniyor. Aralarında profesyonel futbolcuların da bulunduğu grup, haftanın belirli günlerinde bir araya gelip halı sahada ter atıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.