Hava Durumu

Afrin'de patlama: 3 asker şehit...

Başbakan Yıldırım, Afrin'de el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afrin'de patlama: 3 asker şehit...

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Afrin merkezindeki arama tarama çalışması sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Şehit haberini Başbakan Binali Yıldırım duyurdu.

Sabah saatlerinde Afrin kent merkezinde mayın ve el yapımı patlayıcılara yönelik arama, tarama ve imha çalışması yürüten TSK birliklerinin faaliyeti sırasında teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti.

Patlamada, faaliyete katılan askerlerden yaralananlar oldu.

Yaralanan askerler, kentte bulunan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Hatay Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda; üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.