Hava Durumu

Afrin Operasyonu hakkında Rusya'dan ilk açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Türkiye'nin harekat başlattığı Suriye'nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afrin Operasyonu hakkında Rusya'dan ilk açıklama

Afrin operasyonunun başlamasının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Türkiye'nin harekât başlattığı Suriye'nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlerin Afrin'den çekildiğini duyurdu. Rusya'nın, ABD ve İran büyükelçileri Dışişleri Bakanlığına çağırdığı açıklandı.

OPERASYONUN ARDINDAN TELEFON DİPLOMASİSİ YAŞANDI

Reuters ajansı Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Suriye'deki durumu görüştüklerini bildirdi. Görüşmeyle ilgili bir detay açıklanmadı. Reuters Ajansı, öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'Afrin'e operasyonun fiilen başladığını' açıkladığına işaret etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi: "20 Ocak günü Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile Amerikalı mevkidaşı Joseph Dunford arasında telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Taraflar Suriye'deki gelişmeler yanı sıra iki ülkeyi ilgilendiren ve karşılıklı çıkarlara dayalı konuları ele almıştır."

Öte yandan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Tillerson ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşme, ABD tarafının talebi üzerine gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.