Hava Durumu

Afrin şehidinin adı yaşatılacak!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürüttüğü arama tarama faaliyetleri sırasında meydana gelen patlamada yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Necmettin Yiğit'in adı Bahçelievler'de yeni yaptırılan anaokuluna verildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 20:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afrin şehidinin adı yaşatılacak!

Zaferler İlkokulu bahçesinde İBB ve Bahçelievler Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan Şehit Necmettin Yiğit Anaokulunun açılış törenlerine, Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, meclis üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Devletimiz, Kurtuluş Savaşından sonraki en büyük mücadelesini veriyor"

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve vatan için can veren şehitlerin ruhlarına ithaf en okunan Kur-an tilavetinin ardından söz alan Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kurtuluş Savaşından sonraki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadelede askerlerimiz ve polislerimiz şehit oluyor. Şehitlerimiz, bizim çocuklarımız için milletimiz için kendi çocuklarını yetim bırakıyorlar. Onlardan bir tanesi de Necmettin kardeşimizdir. Allah, buradan vatanını milletini bayrağını seven çocuklarımızın yetişmesine vesile kılsın." dedi.

"O, bizim çocuklarımız öksüz ve yetim kalmasın diye şehit oldu"

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğu da 'Terörün ve teröristin dini imanı milleti ırkı mezhebi olmaz. Dini imanı ne olursa olsun terörü elimizin tersiyle itiyoruz ve karşı duruyoruz' diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Bugün burada açılışını yapacağımız anaokulumuza adını verdiğimiz Necmettin Yiğit kardeşimiz bizim ülkemizin sınırlarını delik deşik edip ülkemize terör pompalanması noktasında yapılan harekete saldırıya dur demek için Afrin'e gitmişti. Yakın zamanda yaralanıp GATA'da birkaç gün tedavi gördükten sonra maalesef şehit oldu. O, bizim çocuklarımız öksüz ve yetim kalmasın diye 23 yaşında, hayatının baharında şehit oldu. Allah, Necmettin Yiğit kardeşimizden ve tüm yiğitlerimizden razı olsun."

Açılışı yapılan Gazi İlkokulu anaokulunda 2'si özel eğitim sınıfı olmak üzere toplam 6 derslik bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.