Hava Durumu

Afyon kampında kim ne yaptı?

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını dün tamamlayan Bursaspor'da Samet Aybaba takımını tanımaya çalıştı. İlk etap kondisyon ağırlıklıydı. Pazartesi günü başlayacak ikinci etapta maçlara ağırlık verilecek ve takımda kalacaklarla gidecekler belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 07:58
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 07:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afyon kampında kim ne yaptı?

HABER I Tolga ÖZTAŞ I

YÜKLEME VE TAKTİK

Bursaspor'un 12 gün süren Afyon kampı dün sona ererken oyuncuların adeta pestili çıktı. Yeşil Beyazlılar bu süreçte sadece 1 gün izin yaptı. Futbolcular Balıkesirspor'la oynanılan hazırlık maçının dışındaysa her gün iki antrenmana çıktı. Yakıcı güneş altındaki antrenmanlarda futbolcuları en çok zorlayan havanın sıcaklığıydı. Teknik direktör Samet Aybaba sabah çalışmalarında ağırlıklı kondisyon çalışması uygulattı. Akşam antrenmanları ise taktik ağırlıklı geçti.

OYUNCULARINI TANIDI

Samet Aybaba 12 gün boyunca futbolcularını ağırlıklı olarak izlemekle yetindi. Oyuncularını tanımaya çalışan deneyimli teknik adam eksikleri tespit etti. Futbolcularına şefkatle yaklaşan Aybaba zaman zaman uyarılarda da bulundu. Samet Aybaba'nın taktik antrenmanlarda üzerinde durduğu konu tek pastı. Tecrübeli teknik adam, futbolcularına, "Çevre kontrolünüzü yapın. Topu ayağınızda tutmayın. Tek pas yapın. Top rakipteyken baskı uygulayın" diye konuştu.

Kampın yıldızı Barış Yardımcı

Paul Le Guen döneminde geçen sezon Avusturya'da yapılan kampta takımın en kötüleri arasında yer alan Barış Yardımcı Afyon'da adeta küllerinden doğdu. Kendisini bulan Barış, çalışkanlığıyla dikkat çekerken, performansıyla da gençlere örnek oldu. Samet Aybaba, tecrübeli futbolcunun bu tutumundan fazlasıyla memnun kaldı.

Çağatay göz doldurdu

Bursaspor altyapısının son ürünü Çağatay Yılmaz Afyon kampında dikkat çeken en önemli isimdi. Tekniği ve futbol zekasıyla sivrilen genç krampon Samet Aybaba'nın da gözüne girdi. Aybaba, Çağatay için temkinli konuşuyor. Deneyimli çalıştırıcı, "Çağatay büyük yetenek ama daha çok eksikleri var. Ama en önemlisi havaya girmemesi. Eğer havaya girerse kaybeden kendisi olur" dedi. Çağatay Balıkesirspor maçındaki futboluyla da büyük beğeni kazandı.

Kalede sıkıntı yok

Afyon kampında Bursaspor'un en rahat olduğu oyuncu grubunu kaleciler oluşturdu. Harun Tekin, Okan Kocuk ve Muhammed Şengezer performanslarıyla Samet Aybaba'nın yeni sezon öncesi elini güçlendirdi. Harun Tekin'in olası takımdan ayrılması durumunda Aybaba, 'Diğer kalecilerimizle de yolumuza devam ederiz. Sıkıntımız olmaz' diye konuştu.

Muhammed ışık verdi

Afyon kampındaki genç isimlerden Muhammed Emin Sarıkaya kampta yıldızı parlayan isimlerdendi. Sessiz yapısı ve çalışkanlığıyla dikkat çeken genç krampon, Balıkesirspor maçında 90 dakika sahada kaldı. Eksikleri olmasına karşın gelecekte Bursaspor'un A Takım formasını giyeceğinin sinyallerini veren Muhammed, Samet Aybaba'nın da üzerinde durduğu oyuncular arasında yer aldı.

İki transfer lige hazır

Bursaspor'un yeni transferlerinden Aytaç Kara takıma geldiği günden itibaren uyum sağladı. Trabzonspor'dan yakın arkadaşı Yusuf Erdoğan'la iyi bir diyaloğu bulunan tecrübeli futbolcu Balıkesirspor maçında da hazır görüntüsüyle beğeni topladı. Aytaç'la beraber Stephane Badji de hem fiziksel kapasitesi hem de oyun bilgisi açısından Samet Aybaba'nın yüzünü güldürdü. Diğer transfer Jani Atanasov açısından Afyon kampı pek de parlak geçmedi. Genç Makedon futbolcu şu an için lige hazır bir performans sergileyemedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.