Hava Durumu

Afyon Valisi Balkanlıoğlu Bursa'ya mı atanıyor?

Gözler Köşk'e gönderilen Valiler Kararnamesi'nde. Kararnameyle Diyarbakır ve İzmir Valisi'nin yer değiştireceği, Afyon'da cephanelik patlamasında 25 askerin şehit olmasının ardından Genelkurmay Başkanı ile hediyeleşmesiyle gündeme gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun da Bursa'ya atanacağı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Afyon Valisi Balkanlıoğlu Bursa'ya mı atanıyor?

Barış süreci çerçevesinde Türkiye'de bürokrasi bir yandan PKK'nın çekilme sürecini, diğer yandan da hükümetin bu süreç çerçevesinde atacağı adımları izliyor.

Doğrudan PKK'nın çekilme süreciyle bağlantılı olmasa da süreci etkileyecek bir adım olarak tüm bürokrasi, Valiler Kararnamesi'ne kilitlenmiş durumda.

Kritik kararnamede son durum şu: İçişleri Bakanı Muammer Güler kararnameyi hazırlayıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Erdoğan da AK Parti'nin hafta sonundaki Kızılcahamam kampından hemen önce kararnameyi imzaladı. Başbakan'ın ardından Bakanlar Kurulu'nun imzaları da toplandı ve Valiler Kararnamesi onay için Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Kararname halen Köşk'te, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Lizbon seyahatinden dönüp incelemesini bekliyor.

 İPUÇLARI
 
Valiler Kararnamesi doğrudan barış süreciyle ilgili olmasa da hükümetin atamaları yaparken bu süreci de gözönüne aldığı konuşuluyor Ankara kulislerinde. Buna göre ilk sızan bilgiler, doğu ve güneydoğu illerine tecrübeli valilerin gönderileceği, ilk kez vali olacaklar için ise daha çok batı illerinin tercih edileceğine ilişkin.

Kararnamede yer aldıkları sızan bazı isimler de var:

En önemli atamalardan biri Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın İzmir'e atanması, İzmir Valisi'nin Diyarbakır'a gönderilmesi.

Yine kulislerde konuşulan bir başka atama ise Bursa Valiliği konusunda. Hükümete yakın kaynaklar, Bursa'ya Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun atanacağını belirtiyorlar. Afyon'a ise İstanbul eski Emniyet Müdürü ve halen Osmaniye Valililiği'ni yürüten Celalettin Cerrah'ın getirileceği ifade ediliyor.
Yine kulislerde Mardin Valisi Turhan Ayvaz'ın merkeze alınacağı, yerine Sinop Valisi'nin gelmesinin beklendiği ifade ediliyor. Kararnamede yine Batman, Hakkari, Şırnak, Muş, Ağrı ve Siirt Valileri'nin değişikliklerin de yer aldığı Ankara kulislerinde konuşuluyor.
 
 EMNİYET DE ETKİLENECEK
 
Valiler Kararnamesi'nin Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı'na geldikten sonra üst düzey yönetiminde bazı değişiklikler yaptığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de etkilemesi bekleniyor. Güler, Emniyet'te İstihbarat ve Personel Daire Başkanlarını değiştirmişti.

Kulislerde, Valiler Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın Antalya'ya vali olarak atanacağı konuşuluyor. Bu atamayla birlikte Bakan Güler'in Emniyet'in üst düzeyinde, İl Emniyet Müdürlükleri'nde zincirleme değişiklikler yapması da bekleniyor. (Kaynak:Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.