Hava Durumu

Ağır ceza hakimi uyuşturucu kuryesi çıktı!

Erzurum'da görev yapan ağır ceza mahkemesi hâkimi H.S.'nin zehir tacirleriyle görüşmesi, Diyarbakır polisinin teknik takibine takıldı. Kullandığı araç durduruldu, 90 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2017 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ağır ceza hakimi uyuşturucu kuryesi çıktı!

Diyarbakır'da uyuşturucu çetesinin peşine düşen polis, inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Kaçakçılık ve Organize Şube Uyuşturucuyla Mücadele ekipleri, zehir tacirlerinin Sur İlçesi kırsalından Batı illerine esrar sevkıyatı yapacağı bilgisini alınca teknik takip başlattı. Şüphelilerden R.K. ve H. Ç'nin, Bilecik'e tayini çıkan Erzurum Hınıs İlçesi Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden Hâkim H.S ile sıkça görüşmeye başladığı tespit edilince soruşturma derinleşti.

ŞÜPHE ÇEKMEMEK İÇİN PARAVAN

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre polis, R.K'nin Kavaklıdere Köyü'nde sakladığı uyuşturucuyu polis ve jandarma kontrolünde şüphe çekmemek için Hâkim H. S. ile birlikte Batı illerine götüreceğini belirledi. Valizler ve kişisel eşyalarıyla Muş'a, oradan otobüsle Diyarbakır'a giden Hâkim S., uyuşturucunun sahibi K. ile Sur'da buluştu. S'nin kullandığı diğer şüpheliye ait lüks otomobil, 24 Ocak günü Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde polis tarafından durduruldu. Cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan aramada, araçtaki valizlerin altında vakumlanmış poşetler içinde yaklaşık 90 kilogram uyuşturucu madde bulundu. Hâkimin el çantasından çıkan başkalarına ait sim kartlar ile 2.5 gram toz ile uyuşturucu sevkıyatı için alındığı iddia edilen 14 bin 100 TL'ye el konuldu.

H.S. ile diğer şüpheli R.K., gözaltına alınıp Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. S.'nin telefon görüşmesinde 'otomobil istediği' ve uyuşturucunun alıcısı olduğu tahmin edilen H.Ç. de gözaltına alındı. Şüpheli hâkim, ifadesinde tayini çıktığı için Erzurum'dan ayrıldığını, Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yaparken tanıştığı doktor arkadaşının kardeşi olan R.K ile vedalaşmak için Diyarbakır'a gittiğini savundu. S., şöyle devam etti: "K. İstanbul'a gideceğini söyleyince onunla birlikte gitmeye karar verdim. Lice Karayolu'nda beni otomobiliyle aldı. Kayınvalidemi ziyaret etmek için Mardin'e yola çıktık. Uyuşturucuyla ilgim yok." Şüpheli hâkim, polisin "Mardin'e neden Şanlıurfa Karayolu'nu kullanarak gidiyordunuz?" sorusuna ise yanıt veremedi.

KANINDA UYUŞTURUCU MADDE BULUNDU

Evli ve 2 çocuk babası 51 yaşındaki hâkim, çantasından çıkan tozla ilgili "Üzerimde bulunan kristal toz maddenin bir bölümünü kullandım. İçeriğini bilmiyorum, kız arkadaşım cinsel gücü artırıcı olarak vermişti. Başka bir uyuşturucu kullanmadım" dedi. Kanında uyuşturucu tespit edilen H.S. ile diğer 2 zanlı, çıkarıldıkları Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nce "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklandı. Ağır ceza mahkemesi üyesi hâkim ve diğer 2 zanlı, ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.