Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi

Rasim Ozan Kütahyalı'nın dün akşam yaptığı ve büyük tepki alan yorumlar sonrasında Beyaz Futbol programındaki yorumculuk görevine son verildi

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki görevine son verildi

Beyaz Futbol yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı dün akşamki programda sarf ettiği çirkin sözler bugün gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

BALKAN FEDERASYONLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Ve Kütahyalı'ya tepkiler art arda geldi. Balkan ve Boşnak dernekleri yaptıkları ortak açıklamada "Kütahyalı'nın sarf ettiği bu sözler, kelimenin tam anlamıyla, belden aşağı, terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözlerdir" ifadeleri kullanıldı.

SAFFET SANCAKLI'DAN ÇOK SERT TEPKİ

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım." açıklamasını yaptı.

HİDAYET TÜRKOĞLU SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Akşam saatlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırdı. Türkoğlu, "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum." diye konuştu.

KÜTAHYALI ÖZÜR DİLEDİ

Dün geceden bu yana eleştirilerin hedefi haline gelen Rasim Ozan Kütahyalı da Twitter hesabından kamuoyu açıklaması yayınlayarak özür diledi. Kütahyalı'nın açıklaması şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.