Hava Durumu

Ahıska Türkleri Bursa'ya veda etti

Bursa’da yaşayan Ahıska Türklerinden 30 aile, devlet tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleştirildi. Akrabalarından ayrılmanın hüznü ile ev ve iş sahibi olmanın sevincini aynı anda yaşayan Ahıska Türkleri, terörden boşalan köylerde tarımı canlandıracak.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ahıska Türkleri Bursa'ya veda etti
Devlet tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesindeki yaptırılan TOKİ konutlarına yerleştirilen ve ev sahibi yapılan Ahıska Türkleri, mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı. Bursa’da yaşayan 30 Ahıskalı aile, Ahlat'ta devlet tarafından yaptırılan TOKİ evlerine yerleştirilmek üzere yola çıktı. Aileler burada ev sahibi olurken, bu bölgede terörden dolayı boş kalan köylerde çiftçilik yaparak ekonomiye katkı sağlayacak. Uzun yıllar Bursa’da yaşayan Ahıskalılar, yolculuk öncesi duygulu anlar yaşadı. Aileler akrabalarından ayrılmanın üzüntüsünü yaşarken, göz yaşları içinde uzun uzun bir birlerine sarıldı. Meryem isimli çocuk ise arkadaşlarından ayrılacağı için babasına sarılarak uzun süre göz yaşı döktü. 

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şubesi Başkanı Paşa Alihan, “Bugün Ahıska Türkleri Bitlis’in Ahlat ilçesine göç ediyor. Çalışmaya, çiftçilik yapmaya gidiyorlar. O topraklara bereket getirmeye gidiyorlar. Devletimizin politikasını yüzde yüz destekleyerek Ahlat ilçesine gidiyoruz. Bursa’dan bugün 105 kişi Ahlat’a yola çıkıyor. Ahıskalılar terörden dolayı boşalan köylerde çiftçilik yapacak. Biz terörden korkmuyoruz. Biz oraya sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla gidiyoruz” dedi.

Ahıskalılar, yeni ev ve iş imkanına kavuşacakları için mutlu olduklarını, ancak akrabalarından ayrıldıkları için de hüzünlü olduklarını dile getirdi. Ahıska Türkleri, devlete dua ederek yola çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.