Hava Durumu

Ahmet Ümit okurlarıyla buluştu

Ünlü polisiye roman yazarı Ahmet Ümit, Bursa'da okurlarıyla buluştu. Bursa Kültür A.Ş'nin konuğu olarak Bursa'ya gelen Ahmet Ümit, Fabrika-i Humayun'da "Sultanı Öldürmek" adlı kitabını imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ahmet Ümit okurlarıyla buluştu
Kitabı hakkında bilgiler veren Ahmet Ümit, "Shakespeare'in bir sürü eseri var, ama bazıları baş eserdir, Hamlet, Macbeth, III. Richard, bu eserlerde anlatılan cinayetlerdir. Cinayetlerden yola çıkarak insan ruhunu anlatır, içimizde iyilik ve kötülük savaşır.


Bencillik ve fedakarlık da içimizde birlikte bulunur. Biz yazarlar insan ruhunu anlatmaya çalışıyoruz derken, aslında insanlara ruhlarındaki kötülüğü, bencilliği, korkaklığı, alçaklığı, gösteririz. Bunları kahramanlarımız aracılığı ile yaparız ve sonra siz romanlarımızı okurken kahramanlarımızla özdeşleşirsiniz. 'Aynı benim gibi alçak bir herif; aynı benim gibi kıskanç bir adam' dersiniz. Sonra 'Ben neden böyle yapıyorum?' der, kendinizi değiştirmeye çalışırsınız ve biz de başarılı olmuş oluruz. Aslında bu kitabın maksadı, insanların kendi ruhlarını çözümlemesi ve kendilerini tanımalarını sağlamaktır" diye konuştu.


Kitaplarını imzalayan Ümit, okurlarıyla bol bol fotoğraf çekildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.