Hava Durumu

Ailesine siyanürlü şerbeti içirdi! '10 dakikanız kaldı' diyerek...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ı, içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan'a, sağlık raporu için götürüldüğü hastanede 'şizofreni' tanısı konuldu. Mahmut Can Kalkan üst soy akrabayı kasten öldürmekten iki kez ve kardeşi öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ailesine siyanürlü şerbeti içirdi! '10 dakikanız kaldı' diyerek...

İnternet üzerinden ticaret yapan ve yaklaşık 45 bin lira civarında zarar eden Mahmut Can Kalkan'ın, son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadığı, ancak bugüne kadar bir tedavi görmediği bildirildi. Mahmut Can Kalkan'ın dün akşam içine siyanür koyduğu şerbet yapıp anne ve babasına ikram ettiği, sonrasında "15 dakikanız kaldı, 10 dakikanız kaldı" diyerek öleceklerini söylediği öğrenildi. Anne ve babasının rahatsızlandığın gören kardeşinin şerbetten içmediği belirtildi.

ÇOK SEVİLEN İNSANLARDI

Öte yandan, Kalkan ailesinin akrabaları, hem ailenin hem de çocukların iyi yetiştirilmiş insanlar olduğunu, ekonomik durumlarının da iyi olduğunu, böyle bir olayın yaşanmasına son derece şaşırdıklarını söyledi. Yakınları, Kalkan ailesinin çok sevilen bir aile olduklarını dile getirerek, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

TUTUKLANDI

İzmir'de ailesine siyanürlü limonata içiren Mahmut Can Kalkan üst soy akrabayı kasten öldürmekten iki kez ve kardeşi öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı.

Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi'nde, iddiaya göre internetten sipariş ettiği siyanürü anne, baba ve kardeşlerine 'Size limonata yaptım, tadın' diyerek ikram eden ve babası Mehmet K. (46) ile Fatma K.'nin (39) ölümüne, 3 kardeşinin de ölümden dönmesine sebep olan üniversite öğrencisi M.C.K. (21) mahkemece tutuklandı.

Üniversite öğrencisi M.C.K.'ye yapılan sağlık kontrollerinde şizofreni teşhisi koyulduğu bildirildi. M.C.K.'ye daha önceden böyle bir tanı konulmadığı öğrenildi.

İZMİR'DE CENAZE NAMAZLARI KILINDI

Kalkan çifti için, Bornova ilçesindeki Ali Rıza Güven Camisi'nde, cenaze töreni düzenlendi. İkindide kılınan cenaze namazına, hayatını kaybeden Mehmet Kalkan'ın babası Mahmut Kalkan ve iş arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda akrabaları katıldı. Ayakta güçlükle duran ve uzun süre gözyaşı döken Mahmut Kalkan ve Fransa'dan ağabeyinin cenazesi için gelen Hatice Yılmaz'ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından, cemaat tarafından omuzlanarak araca konulan cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketleri Yozgat'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

GEÇİCİ GÖRME KAYBI YAŞAYAN EMİR CAN'IN DURUMU İYİ

Öte yandan, geçici görme kaybı yaşayan Emir Can Kalkan'ın (16) sağlık durumunun iyiye gittiği ve görme seviyesinin kademeli olarak yükseldiği ve bu problemin büyük oranda giderildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Soğukkuyu Mahallesi 6062/1 Sokak'ta, 8 katlı apartmanın en üst katındaki dairede meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, iddiaya göre, internetten sipariş ettiği potasyum siyanür ile hazırladığı sıvıyı, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan'a "Değişik bir şerbet yaptım, bir tadın" diyerek içirdi. Kalkan çifti sıvıdan içtikten sonra fenalaştı. Mahmut Can Kalkan bu kez de sıvıyı kardeşi Emir Can'a içirmek istedi. Ancak Emri Can reddetti. Emir Can direnirken, iddiaya göre bardak devrildi ve sıvı üzerlerine döküldü. Bu sıvıdan Mahmut Can Kalkan ve kardeşi Emir Can'ın yanı sıra küçük kardeşleri Mehmet Taha da etkilendi.

ANNE YARDIM İSTEDİ

Fatma Kalkan, kendisini toparlayıp, can havliyle komşularından yardım istedi. Eve gelen komşuları keskin kokuyu fark edince polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine adrese, polis ve sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

APARTMAN TAHLİYE EDİLDİ

5 kişilik aile ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Bu arada ekipler, apartmanı boşaltarak önlem aldı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Fatma Kalkan, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

HASTANEDE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polis ekipleri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Kalkan çiftinin çocuklarının ifadelerine başvurdu. Mahmut Can Kalkan ifadesinde anne ve babasını öldürdüğünü itiraf etti. Kalkan, internet üzerinden ticaretle uğraştığını ve son zamanlarda ekonomik olarak zora girdiğini, buna bağlı olarak da psikolojisinin bozulduğu öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.