Hava Durumu

AK Parti adayını ilan etsin siz de tıpış tıpış gidip...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2014 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2014 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti adayını ilan etsin siz de tıpış tıpış gidip...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin göstereceği adayın seçimleri kazanacağını belirterek, "Henüz bir ismi telaffuz etmiyoruz ama bu istişareler sonucunda parlamentoda, teşkilatlarımızda kimin isminin hemen hemen yüzde 90'larda çıktığını bütün cihan alem biliyor" dedi.

Arınç, AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin belli bir sınıfın partisi olduğunu, "İzmir'i kaptırmadık" diye sevindiklerini belirtti.

"Peki Manisa, Balıkesir, Denizli ne olacak. Türkiye'de İzmir'den başka il yok mu. İzmir'de bile oy oranınız düştü, bizim oy oranımız yükseldi. Onlar İzmir'le sınırlı kaldılar. Biz Türkiye haritasının her yerinde varız" diyen Arınç, ülke genelinde güzel işler yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Belediye seçimlerinin kendileri için çok büyük bir imtihan olduğunu, bu imtihanı da başarıyla, yüzlerinin akıyla verdiklerini vurgulayan Arınç, "Yedi düvelle mücadele ettik. İçimizdekilerle ve maalesef AK Parti aleyhine herkesle ittifak yapan, kapı kapı dolaşan, yemin veren yemin alan vaatte bulunanlara karşı büyük bir başarı kazandık. Eksikliklerimiz var onları tamir edeceğiz, yanlışlarımızı düzelteceğiz, bunu kendi içimizde yapacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını anımsatan Arınç, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde de AK Parti'nin göstereceği aday inşallah seçimleri kazanacak. Peki AK Parti'nin adayı kim. Eee biliyorsunuz bana söyletmeyin. Bu işi fazlasıyla hak eden çok değerli adayımız, adaylarımız var. Yani biz henüz bir ismi telaffuz etmiyoruz ama bu istişareler sonucunda parlamentoda, teşkilatlarımızda kimin isminin hemen hemen yüzde 90'larda çıktığını bütün cihan alem biliyor. Hatta geçen ki konuşmamda sağır sultan bile duymuş dedim. Bunu duymayanlar şimdi kapı kapı dolaşıp çatıda bir aday bulmaya çalışıyorlar, çatıda aday arıyorlar. Bir gazetede güzel bir karikatür vardı. Birisi yanındakine gösteriyor. Çatının başında kedi var 'işte çatı adayımız bu' diyor. Biliyorsunuz kediler çatılara çıkmayı sever. Mehmet Çerçi arkadaşımız da bir kedi uzmanıdır. Çatıya kedilerin niye çıktığını aday olmak için niye miyavladığını herkesten çok o bilir. Neden, sonra anlatırım bunu.

Kapı kapı dolaşıyor sayın Bahçeli, çok da yoruluyor. Hiç böyle yapmazdı. Demirel'e gitmiş. Sayın Demirel de ona birkaç tane isim vermiş, bildiğimiz isimler. Niye zahmet edip gittin madem. Oradan çıkıp bizim cumhurbaşkanımıza gidiyor, çok enteresan. Halen görevde bulunan cumhurbaşkanına, AK Partimizin kurucusuna, AK Partimizin ilk başbakanına, canımız, kardeşimiz, sevgilimiz sayın cumhurbaşkanımıza "Nasıl yapalım bu işi, kim aday olmalı" diyor. Aman yarabbi. Gitmediği yer yok. Gündeme gelebilmenin yolu bu olmalı. Parlamentoda yoksun, Anadolu'da yoksun. Eee kapı kapı dolaş, gazetecilerde zaten iş arıyorlar. Böyle dolaşmaya devam ederseniz devam ederseniz farkında olmadan biz cumhurbaşkanlığı seçimini yaparız siz uyanamazsınız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dolaşmaya başladığını, 4-5 ay önce bir televizyon kanalında Abdullah Gül'ün aday olması halinde oy vereceğini söylediğini, şimdi ise fikrini değiştirdiğini anlatan Arınç, "Kime verecek belli değil. Aman yarabbi öyle isimler geçiyor ki piyasada. Bu isimlerden birizi maazallah aday olursa inanın 10 tane oy bile alamaz. Bunların isimleri birilerine güçlü gelebilir ama halkta bunların karşılığı yoktur. Sokağa çıksa selam verecek adam bulamaz. O yüzden en kolayı bu işin bırakın AK Parti adayını ilan etsin, siz de tıpış tıpış gidin oyunuzu verin. Başka bir şey yapmayın. En iyisi bizde" ifadelerini kullandı.

Her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini, geçmişte kendilerinin de öyle yaptığını dile getiren Arınç, "Bir parti cumhurbaşkanı adaylığına layık kendi partisi içerisinden birisini bulup gösteremezse o partinin partiliği tartışılır. En azından birinci tura çıkarırsın adayını, cumhurbaşkanlığı 2 turlu bir seçim. İkinci turda değiştirirsin, kendine en yakın gördüğüne oy verirsin. Daha baştan teslim olursanız, 'Bizim adaylarımız sıfır çeker, en iyisi her taraftan oy alabilecek birisini bulmalıyım' diyorsanız o zaman kapı kapı dolaşırsınız. MHP'nin hoşuna gitsin diye seçimlerden önce biliyorsunuz Kılıçdaroğlu kurt işareti yapmıştı, bu ona ne kadar oy getirdi bilmem. Ama 'çatı aday bir milliyetçi olacak' diyorlar, ikincisi 'sosyalist olacak' diyorlar. Allah'ım yarabbim. Öyle bir taraf var ki böyle bir tarife uyan birini bilmiyorum. Hem CHP'nin hem MHP'nin hoşuna gidecek hem de Türkiye'de ne kadar marjinal gruplar varsa onların da hoşuna gidecek, onlardan da oy alacak. Akıllara zarar bir iş. Bizim adayımız inşallah önümüzdeki günlerde açıklanır. Esasen gönlümüzdeki adayın kim olduğunu biliyoruz."

Bülent Arınç'ın bu sözleri üzerine salondakiler "Recep Tayyip Erdoğan" sloganı attı.

Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanacaklarını vurgulayan Arınç, "Ama turbun büyüğü 2015'te. 2015'i de kazanacağız. 2015'te bir 4 yıllık AK Parti iktidarına da herkes hazır olsun. Kimse Gezi'den medet beklemesin, kimse 17 Aralık komplolarıyla 'Bu hükümeti deviririz' diye ellerini ovuşturmasın. Millet AK Parti'yi istiyor, seviyor, güveniyor. Onun ülkeyi yönetmesini arzu ediyor ve Allah isterse de öyle olacak. Büyükşehiri alamadık ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinden en yüksek oyu Manisa'dan almak üzere kolları sıvayın" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.