Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Başkanı Salman'dan Sönmez Medya Buluşmaları'nda açıklamalar

Sönmez Medya Buluşmaları programında 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, tüm teşkilatlarla sahada yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek,"Bursalılar AK Parti'nin proje gücüne inandı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa İl Başkanı Salman'dan Sönmez Medya Buluşmaları'nda açıklamalar

HABER I Ayşegül SEVER

VERİMLİ BİR SÜREÇTİ

AS TV ekranlarında yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu. Geride bıraktığımız 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'ni değerlendiren Başkan Salman, AS TV ve Bursa Hâkimiyet ekibinin sorularını yanıtladı. Seçim sürecinde AK Parti teşkilatının tam kadro sahada yoğun çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan Salman, "Dersimize iyi çalıştık" dedi. Seçim sürecinde AK Parti teşkilatının verimli bir süreç geçirdiğine dikkat çeken Başkan Salman, projelerin ve çalışmaların kaliteli olmasının halk nezdinde karşılık bulduğunu ifade etti. Salman, "AK Parti olarak seçimlere hazır bir partiyiz. AK Parti teşkilatlarının her bir ferdi inanılmaz bir gayret ile çok çalıştı. Kadın Kollarımız çalmadık kapı bırakmadı. Seçim Türkiye genelinde sürecimiz birlik ve beraberlik içerisinde geçti. Bursa teşkilatı olarak seçime çok hazırlıklı girdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın proje tanıtım toplantısı oldukça dikkat çekti. AK Parti'nin projeleri çok daha kaliteli ve nitelikliydi. Vatandaşımız bunları gördü, projelerimizin gücüne inandı" dedi.

VATANDAŞIN İRADESİ ÖNEMLİ

Gemlik'in CHP'li belediyeye geçmesini yorumlayan Başkan Salman, vatandaşın iradesine saygı duyduklarını söyledi. Salman, "2014 seçimlerine göre Gemlik'te oyumuzu artırdık. Bu seçimlerde de sadece partili seçim değil ittifakların oluşturduğu bir seçim süreci vardı. Açıkçası orda birçok farklı sebep sayabiliriz. Neticede vatandaşın verdiği karara da bizler saygı duymak zorundayız. İnşallah Gemlik için hayırlısı olur. Vatandaşın tercihine saygı duyuyoruz" dedi. Seçimlerde Gemlik'in CHP'li belediyeye geçmesinden sonra Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam'ın istifasını değerlendiren Başkan Salman,"İlçe başkanımız çok gayretli çaba göstermişti. Seçimi kaybettikleri için kendini sorumlu görmesi nedeniyle istifa etti. Bizde süreç ilçe başkanı istifa da etse siyasi ve hukuki işleri başkan vekilimiz ilçe başkanlığı görevine vekâleten devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte genel merkezle de görüşerek temayül yoklamaları ile yapacağımız çalışmalar ile yeni bir ilçe başkanı görevlendirmesi gerçekleşir ve görev devam eder" dedi.

ERDOĞAN BURSA'NIN TAKİPÇİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa için planlanan projelerin takipçisi olmasının Bursa için önemli olduğunu söyleyen Salman, seçim döneminde birçok algı yönetimine karşı karşıya kaldıklarını da ekledi. Salman, "Cumhurbaşkanımız her zaman bizim büyük destekçimizdir. Bizim en büyük avantajımız Cumhurbaşkanımızın güçlü bir lider ve belediyeciliği biliyor olmasıdır. Cumhurbaşkanının seçim startının başladığı dönemde de Bursa'ya gelmiş olması sahada yol almamıza da vesile oldu. Genel anlamda bir algı yönetimi de yapılmak istendi. Bursa'nın AK Parti'ye destek vermeyeceği yönde algı oluşturulmak istendi ama biz Bursa'da da çok önemli başarı elde edeceğimizi biliyorduk ki neticede onu da yapmış olduk. Bursa'nın projeleri için Cumhurbaşkanı'nın takipçisi olması ve kendi ağzıyla ifade etmiş olması bizim açımızdan vatandaşa ulaşmak açısından işimizi kolaylaştırdı" dedi.

ZAMANINDA YETİŞTİRİLMELİ

T2 ve Bursa Stadyumu'nda yapım çalışmaları devam ederken müteahhitlerin el değiştirmesi iddiasına cevap veren Salman, önemli olanın projelerin zamanında yetişmesi olduğunu söyledi. Salman, " Bazı müteahhitlerin fiyat artışlarından kaynaklanan bazı talepleri olabiliyor. Bunlar görüşülerek değerlendiriliyor ama biz eli-mizden geldiği kadar bu projelerin zamanında bitirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

MAZBATAMIZI ALDIK

Mustafakemalpaşa'daki sandık sonuçlarına itiraz sürecini de değerlendiren Salman, "Mustafakemalpaşa'da itirazlar edildi. Geçersiz oyların sayılması ile bizim 600 fazla ile oylarımız arttı. Gereksiz demagojiye girmedik. Sürecin neticelenmesini bekledik ve neticelenince mazbatamızı aldık" dedi.

İTTİFAK DIŞI OLUŞUMLAR

Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey'in aldığı 47,3'lük oy oranı ile ilgili de yorum yapan Başkan Salman, ittifak dışı oluşumların gizli bir şekilde Millet İttifakı'na destek verdiğini vurguladı. Salman, " Resmi ittifakların dışında resmi olmayan partilerin de ittifaklar içersinde olduğu oldu. Millet İttifakı'nda açıkça ittifaklara destek olan farklı oluşum ve siyasi partiler vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AK Parti'yi istemeyen herkes o tarafta birleşebildi. Netice ne olursa olsun AK Parti olarak bizler hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.