Hava Durumu

AK Parti'de deprem... Tam 11 ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Van İl Yönetimi ile Tuşba ve Gevaş ilçeleri dışındaki 11 ilçe başkanı görevlerinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2014 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de deprem... Tam 11 ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında atamayla, 2012'de de seçimle göreve geldiği il başkanlığının 4. yılını geride bıraktıklarını hatırlattı.

"Genel Merkezi'mizin uygun görmesi doğrultusunda bu onurlu emaneti yeni bir dava arkadaşıma teslim etmek üzere şahsımla birlikte yönetim kurulu üyelerim ve 11 ilçe başkanımın istifa ettiğini kamuoyuna duyurmak istiyorum" diyen Aras, bugüne kadar teşkilatıyla Van halkına hizmet etmeye çalıştığını söyledi. Aras, mutlaka eksiklikleri, kusurları olduğunu, bilmeden veya istemeden kırdıkları kişiler de olabileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu nedenle ben öncelikle herkesten helallik isterken, bu yolda her türlü fedakarlığı gösteren ve cefayı çeken teşkilatımdan da ayrıca huzurunuzda helallik istiyor ve hepsine ayrı ayrı minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ben şahsen kimseye, hele ki partime asla kırgın değilim. Kaldı ki koltuk sadece emanettir ve elbette bugün gibi günü geldiğinde bu emaneti başka bir dava arkadaşımız taşıyacaktır. Ak Parti benim sadakatle bağlandığım evimdir, yuvamdır. Dolayısıyla ben şahsen bu kararı saygı ve hoşgörüyle karşılıyorum ve sonuna kadar AK Parti'ye her koşulda hizmet edeceğimi de ayrıca ifade etmek istiyorum."

Koltuk sevdalısı değil dava sevdalısı olduklarına işaret eden Aras, AK Parti'nin Van'da olduğundan daha başarılı olması için göreve yeni atanacak olan teşkilatın her zaman hizmetinde ve yanında olacağını dile getirdi. Aras, temiz ve şaibesiz bir koltuk bıraktığı için mutlu olduğunu, bu açıdan vicdanı temiz, alnı ak şekilde görevinden ayrıldığını bildirerek, "Elbette seçimi kazanamamanın verdiği ukdeyi de üzülerek taşıyorum. Ama İnşallah yeni görev arkadaşlarımız bizden daha başarılı ve daha layık hizmetler yapar. Neticede bu memleketin geleceği için AK Parti'nin varlığı ve hizmetleri elzemdir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Van İl Koordinatörü ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi istifa nedeniyle boşalan yerlerin doldurulacağını, şimdiden müracaatları almaya başladıklarını belirtti. Tuşba ve Gevaş ilçe başkanlıkları dışında il yönetimi ve 11 ilçe başkanlığının istifalarının açıklandığı toplantıya, istifa eden il yönetimi, ilçe başkanları ve bir grup partili katıldı.

BİR İSTİFA HABERİ DAHA

Nazilli İlçesi'nde AK Parti yönetiminin 1 Nisan'daki istifasının ardından bu göreve atanan Ferruh Kabalar da istifa etti. Kabalar'ın 11 gün sonra istifasını açıklaması şaşırttı.

Yerel seçimlerin ardından İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve yönetim kurulunun toplu istifasını sundu. Parti Genel Merkezi tarafından boşalan koltuğa 3 Haziran'da Avukat Ferruh Kabalar atandı. Hazırladığı yönetim kurulu listesini geçen Cuma günü İl Başkanlığı'na onaylatan Kabalar, bir gün sonra da istifasını açıkladı.

Aralık 2014 tarihinde yapılacak ilçe kongresine kadar görev yapması beklenen Kabalar'ın istifası partide şok etkisi yarattı. Ferruh Kabalar istifa dilekçesinde gerekçesini şöyle açıkladı:

"03.06.2014 tarihinde büyük bir onur ve ondan daha öte ağır bir sorumluluk olarak gördüğüm tarafıma tevdi edilmiş bulunan AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatının Yönetim Kurulunu oluşturma görevini, partimiz ve çok değerli genel başkanımızın mefkuresi, bugüne kadarki mesleki ahlakım, ailevi değerlerim ve yol yürümeye çalıştığım duruşumdan taviz vermeden yerine getiremeyeceğimi üzüntü içinde tespit etmiş bulunmaktayım. Bu vesile ile gönülden bağlı bulunduğum genel başkanımız ve parti geleneğine zarar vermemek adına, tarafıma tevdi olunan bu onurlu görevden istifa ediyorum. Bu yolda bana sonuna kadar karşılıksız destek olan başta ailem ve tüm dostlarıma da teşekkürü bir borç telakki ederim. Kamuoyuna saygı ile arz olunur."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.