Hava Durumu

AK Parti'de 'İnce' hesap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimlerden biriyle konuştuğunu belirten gazeteci Candaş Tolga Işık, bu kişinin kendisine "İstanbul'da İnce aday olursa başka, farklı bir isim aday olursa başka isim göstereceğiz" dediğini aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de 'İnce' hesap

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşe yazısında Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis bilgilerine yer verdi.

"AK Parti yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimlerden biriyle konuştum dün. 'İstanbul adayınız kim olacak?' diye sordum" ifadesini kullanan Işık, şöyle devam etti:

"Bu yerel seçim hiç kimse için çantada keklik değil. Bilhassa büyükşehirlerde. CHP'nin adayına bakacağız önce. İstanbul'da İnce aday olursa başka, farklı bir isim aday olursa başka." dedi ve ekledi: "Mevlüt Bey (Uysal) çalışkan bir arkadaşımız. Başakşehir'de çok başarılı oldu. Büyükşehirde de çok gayretli. Normal şartlarda onun devam etmesi düşünülebilir. Ancak CHP Muharrem İnce'yi aday gösterirse karşısına muhtemelen kabineden eski ya da yeni güçlü bakanlardan birini çıkarmak daha akla yatkın."

SARIGÜL İÇİN EYÜP İDDİASI

Gazeteci Işık yazısında ayrıca, CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü Eyüp'ten aday gösterebileceğini yazdı. Işık, yazısında şu ifadelere yer verdi;

Bu iddiayı ilk duyduğumda dedim ki "Olmaz öyle şey bu Sarıgül'e git başka partiden aday ol demektir." Ne yalan söyleyeyim çok ciddiye de almadım. Ancak CHP genel merkezinden gelen haberler parti içinde bir grubun Kılıçdaroğlu'na "Şişli nasıl olsa bizde, kimi aday gösterirsek kazanacağız. Eyüp'te AK Parti'yle kafa kafayayız. Sarıgül gibi güçlü bir isimle girersek Eyüp'ü de alırız" dediklerini öğrendim. Sarıgül o riski bir kez büyükşehir belediyesine aday olup aldı. Milletvekilliği aday adaylığı için ön seçime girerek ikinci kez de aldı. Şimdi üçüncü kez almaz. Velhasıl siyaseten CHP açısından yeni bir belediye kazanma fikri ne kadar mantıklıysa, adı Şişli'yle özdeşleşmiş, aylar önce çalışmaya başlayan Sarıgül'ün gidip başka bir ilçeden aday olmasını beklemek o kadar saçma.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.