Hava Durumu

AK Parti'de sürpriz istifa

Kocaeli'nin Kartepe İlçesinde bulunan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de kiracısı olduğu binasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini asan Zafer Öztürk isimli şahıs Ak Parti üyeliğinden istifa etti. Binadaki Başbakan posterini de kaldırıp, odasının duvarına asan Öztürk, başbakanın yerinde kim olsa sahip çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de sürpriz istifa

Zafer Öztürk isimli şahıs Kartepe İlçesinde bulunan CHP'nin de kiracısı olduğu binasına iki adet başbakan posteri açmıştı. Bunun üzerine CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı ve parti yönetimi duruma itiraz etmiş, iki taraf arasında yaşanan gerginlik mahkemeye taşınmıştı. Yaşanan tartışmalar sonrası kendisini Ak Parti'nin kurduğunu düşünerek böyle bir şey yaptığını düşündükleri için Ak Parti üyeliğinden istifa eden Öztürk olaylar sonrası açıklamalarda bulundu.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Binaya Başbakan Erdoğun'ın afişini, başbakanın icraatlerini beğendiği için astığını ifade eden Öztürk, Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Binaya yaklaşık 15-20 gün önce Başbakan'ın resmini asmıştım. Bunu siyasi güdüm olarak değil, başbakanın icraatlerini beğendiğim için, barışı beğendiğim için asmıştım. Çünkü askere giden çocuklarımız kim olursa olsun öldü mü, kaldı mı diye telefon başında nöbet tutuyoruz. Kim inanır, inanmaz ben bilmem. Ak Parti beni kurup da milletin üzerine saldığını düşünrükleri için dün Ak Parti'den istifa ettim. Bundan sonra özgürüm, tek başıma mücadele edeceğim ve Bülent Sarı'yı çirkin siyaset yaptığı için kınıyorum. Ben oraya başbakanın resmini asmasaydım Mao'nun veya Stalin'in resmini mi asacaktım. Beni tehtid ediyorlar. Posteri oradan almazsan ya canına kastederiz yada belden aşağı vururuz. İstedikleri kadar vursunlar. Zaten onların yapacağı budur."

"BAHÇELİ DE OLSA KILIÇDAROĞLU DA OLSA..."

Binadaki başbakan posterini, eşlerinin dostlarının yanında başları dik gezmeleri için indirdiğini söyleyen Öztürk, başbakanın yerinde Bahçeli de olsa, Kılıçdaroğlu da olsa sahip çıkacağını ifade ederek şunları söyledi: "Düşündüm taşındım. Bunu fazla uzatmak istemiyorum. Çünkü benim de çoluğum, çocuğum var. Onlara da saygı duyuyorum. Eşlerinin, dostlarının yanınna başı dik gezmelerini istiyorum ve bu nedenle kaldırdım. Çünkü bu başbakan benim kalbimde. Ben şuan Ak Parti'den istifa ettim ama başbakan herkesin başbakanı. Ak Parti'nin de başbakanı, BDP'nin de, CHP'nin de. Bugün onun yerine kim olsa ona sahip çıkarım. Bahçeli de, Kılıçdaroğlu da olsa sahip çıkarım. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.