Hava Durumu

AK Parti'de temayül heyecanı

AK Parti Bursa İl Teşkilatı, 7 Haziran seçimleri için başvuran 235 milletvekili adayından 213 aday adayını oylamak üzere sandık başına gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de temayül heyecanı
AK Parti’de, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için başvuran milletvekili aday adaylarını değerlendirme maratonu başladı. AK Parti Bursa İl Teşkilatı bugün BUTTİM Fuar Alanı’nda temayül yoklaması yapacak. İlçeler ve il teşkilatı için kurulacak toplam 18 sandıkta il başkanlığı, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe teşkilatları, belediye başkanları, belediye meclis üyelerinden oluşan 2 bin 694 delege sandık başına gidecek. 

213 İSİM İÇİN OY KULLANILACAK

Oy kullanma işlemi saat 11.00’den 16.00’ya kadar sürecek. Oy verme işlemi tamamlandığında ise sandıklar mühürlenerek Genel Merkez’e gönderilecek.  Bu dönem ciddi oranda artan aday adayı sayısından duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, “235 adayımızla temayüle gideceğiz. Bu arkadaşlarımızdan önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış bir kısım isimlerin muafiyeti var. Yani 213 arkadaşımız temayül yoklamasına girecek. ARGE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem Bey’in başkanlığındaki 5 kişilik komisyon, bizlere refakat edecek. 18 sandığın her biri için 3’er kişilik sandık kurulu oluşturuldu. Herhangi bir aksama olmadan güzel bir oylama geçirmeyi temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

7 NİSAN’A KADAR NETLEŞECEK

Temayülden sonra izlenecek yol haritasını paylaşan Torun, “Biz istişareye önem veren bir partiyiz. Temayülden çıkan sonuç önemli ancak bağlayıcı değil. Genel Merkez çok sayıda kamuoyu yoklaması yapıyor. 3 aşamalı bir komisyon değerlendirmesi olacak. Alt komisyon yani mülakat komisyonumuz 6-15 Mart arasında çalışmalarını sürdürecek. Daha sonra ara komisyon değerlendirme yapacak. Son olarak da 23 Mart-6 Nisan arasında Başbakanımızın başkanlığındaki üst kurul, nihai kararı verecek. 7 Nisan’da adaylar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilmiş olacak” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.