Hava Durumu

AK Parti'de yeni dönem yeni eylem planı

AK Parti'nin yarın yapılacak olağanüstü kongresinde, partiyi 2019 seçimlerine götürecek yeni eylem planı açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti kurmaylarına, "Yeni dönemde yeni eylem planımız olacak ve bunların yapılıp yapılmadığını takip edeceğiz" dedi. Kongrenin ardından da 'çekirdek kadro' belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'de yeni dönem yeni eylem planı

AK Parti'nin olağanüstü kongresi 998 gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığa dönmesinden fazla anlam taşıyor. Kongre, Anayasa referandumundaki kıl payı dengenin, Kasım 2019'da yapılacak genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde risk oluşturmaması için yapılması gerekenlerle ilgili mesaj taşıyacak. Bu nedenle Erdoğan'ın yapacağı konuşmanın içeriği hem toplum, hem de parti içi unsurlar açısından önem taşıyacak. Erdoğan'ın yeni döneme ilişkin toplumu kapsayacak mesajlar verilmesi gerektiğini söyleyen bazı parti kurmaylarına, "Yeni dönemde, yeni eylem planımız olacak ve bunların yapılıp yapılmadığını takip edeceğim" dediği öğrenildi.

KUTUPLAŞMA ALGISINA KARŞI ADIM

AK Parti kurmayları ise atılacak adımların toplumun kutuplaştığına yönelik algının ortadan kaldırılmasını sağlayacağı görüşünde. Bu konuda hem söylem hem de icraat olarak adımlar atılacağını dile getiren kurmaylar, alınacak kararların somut olarak görüleceğini belirterek, "Bölünmüşlük algısını ortadan kaldıracak, özgürlük ortamını genişletecek adımlar atılacak" dedi.

Kongrede 1460 delegenin imzasıyla Erdoğan'ın yeniden genel başkan seçilmesinin ardından ikinci önemli mesaj, yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ile verilecek. MKYK'da yapılacak değişiklikler ve kimlerin listeye gireceği, önümüzdeki dönem kimlerin daha etkin olacağı ve nasıl bir politika yürütüleceğinin habercisi olacak. Erdoğan'ın MKYK'ya sadece milletvekilleri ve parti teşkilatından isimleri değil, halen Cumhurbaşkanlığı'nda birlikte çalıştığı bazı isimleri de almayı planladığı belirtiliyor.

TÜZÜKTE YILDIRIM RÖTUŞU

Kongrede, genel başkanın görevlerinin Erdoğan'a devredilmesi nedeniyle 2019'a kadar Başbakanlık görevini üstlenecek Binali Yıldırım'ın partideki yetkili kurullarda yer alabilmesi için tüzükte rötuş yapılacak. Bu sayede Yıldırım, üstleneceği genel başkan vekili sıfatıyla Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına katılabilecek, genel merkezde odası olacak. Yıldırım, 24 Mayıs'ta yapılacak grup toplantısında da 'grup başkanlığını' üstlenecek.

AK Parti'de yaşanan heyecan, kongreyle bitmeyecek. Oluşacak yeni MKYK'nın içinden çıkacak yeni parti yönetiminde kimlerin olacağı da büyük önem taşıyor. Partinin bundan sonra Erdoğan ile birlikte karar alacak 'çekirdek kadro'su önümüzdeki hafta açıklanacak. "Yeni genel başkan yardımcılıklarına kimlerin getirileceği, duayen-genç dengesinin nasıl kurulacağı" önemli mesaj içerecek.

KABİNEDE 8-10 DEĞİŞİKLİK İDDİASI

İktidar partisinin atacağı son adım ise kabine konusunda olacak. Kabine değişikliğinin kongreden sonraya bırakılmasındaki en önemli etkenin, Erdoğan'ın yurtdışı gezileri ile kongre hazırlıkları olduğu dile getirilmişti. Önümüzdeki haftadan itibaren beklentiler, kabineyle ilgili olacak. Kabinenin de partinin "bir bütün olarak hareket etmesini sağlayacak" uyumlu isimlerden oluşturulacağı ve en az 8-10 bakanla ilgili operasyon yapılacağı öne sürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.