Hava Durumu

AK Parti'den erken seçim açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Daha henüz bir seçim bitmiş ve seçimin sonucunda seçmen, Türkiye'yi güven atmosferine sokmuşken, yeniden erken seçim tartışmalarının başlamasını biz doğru bulmuyoruz. Türkiye erken seçim tartışmalarından çıkmıştır. Türkiye şu anda önüne bakmaktadır. Türkiye'nin birinci önceliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girmesidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2018 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2018 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'den erken seçim açıklaması

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünal'ın açıklamaları şöyle:

Bizim hem çocuk istismarı, hem kadına dönük şiddet, taciz hem de hayvanlara dönük saldırı ve tabi üçüncü konu da çevre. Çevreyle ilgili yapılması gereken düzenlemeler bunlarla ilgili öncelik olarak, AK Parti grubu olarak Meclis'te tavrımızı koyduk.

YEREL SEÇİMLER

Daha henüz bir seçim bitmiş ve seçimin sonucunda seçmen, Türkiye'yi güven atmosferine sokmuşken, yeniden erken seçim tartışmalarının başlamasını biz doğru bulmuyoruz. Türkiye erken seçim tartışmalarından çıkmıştır. Türkiye şu anda önüne bakmaktadır. Türkiye'nin birinci önceliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girmesidir.

Bizim bazı arkadaşlarımızın da açıklamaları sanki erken seçime destekmiş gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir seçim bulunmamakta. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çıktı. Türkiye önüne bakıyor. Yeni hükümet sistemiyle beraber, bir sürü önceliğimiz var. Çocuklarımızla, kadınlarımızla ilgili, ekonomiyle ilgili, güvenlikle ilgili, enerji politikalarıyla ilgili...

Türkiye'nin önünde çok ciddi gündemler var. Türkiye'nin önüne tekrar erken seçim tartışması getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bizim de gündemimizde erken seçim söz konusu değil.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

"TBMM'ye ömünüzdeki dönemde gündeme getiriliecek. İdam ve hadımlaştırma bütün bunlar cezai tedbirler olarak konuşulam önlmeler ama onun öncesinde toplumda ailemde eğitimkurumlrında alınamsı gereken yeni önlemler ve düzenlemeler var.Yenmi dönemde birinci önceliğimizo lacak ve çocuklarımızı korumak işçin gerekli tedbirler ve yasal düzenlemeler alınacak.

Toplumun eğitim ve değerler sistemiyle çok yakından ilgisi var. Bunu da önümüzdeki dönemde değerlendireceğiz.

Meclis takvimini meclisin kendisi belirleyecek. Yeminden sonra meclis başkanı seçilmeye başlanacak ardından divanın oluşması ve komisyon çalışması var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.