Hava Durumu

AK Parti 'Evet' kampanyasına başladı

AK Parti'nin referandum kampanyası bugün Başbakan Yıldırım ve partililerin katılımıyla Arena Spor Salonu'nda start aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2017 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2017 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti 'Evet' kampanyasına başladı

12:32: Binali Yıldırm Kürsüye geldi ve konuşmasına başladı. Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından referandum kampanyasının startı verilmiş oldu.

12:18 AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve kampanyayı yürüten Fatih Şahin "Hoşgeldiniz" konuşması yapıyor

12:05 AK Parti referandum tanıtım filmi gösterildi

12:03 Saygı duruşunun ardından İstiklal marşı okundu.

11:30 Başbakan Binali yıldırım salona giriş yaptı...

11:00 Ankara Arena Spor Salonu'nu dolmaya başladı

Kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım "siz bir emanetim var' deyip "Üzerimde bir emanet var. Milyonlar da bu selamı cevapsız bırakmayacak. Kurucu genel başkanımız, kurucu genel başkanımız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" dedi.

Yıldırım "Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi." dedi.

Salonda parti bayraklarının olmaması dikkat çekti. Salonun her yerinde Türk bayrakları var. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı da okunacak.

Kampanya açılış töreninde, bugüne kadar AK Parti kampanyalarında imzası bulunan ve 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminde oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit olan Erol Olçok da unutulmadı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu toplantıya davet edildi ama önceden planlanan yurt dışı seyahatleri olduğu için katılmadılar.

Kampanyadaki şarkılardan biri 'milyonlarca evet' ismini taşıyor

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'yla 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'ın salona gelmesiyle toplantı başladı. Yıldırım'ın salonu selamladığı sırada AK Parti'nin "Evet diyoruz"adlı yeni kampanya şarkısı çalındı. Yıldırım, "Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınlarına kapı aralayacak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak 16 Nisan halk oylaması için resmen kampanyamızı başlatıyoruz" dedi.

Salonda ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi esnasından şehit olan AK Parti'nin seçim kampanyalarının yaratıcısı Erol Olçak ile oğlunun portresi yer aldı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ! BAHÇELİ GÖRÜNTÜLERİ

Tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarı mesajı okunacak. 15 Temmuz gecesi yaşananların özel olarak işleneceği toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüntülerde yer alacak. Toplantı ile beraber AK Parti'nin halk oylaması kampanyası fiilen başlayacak. Başbakan Yıldırım, toplantının ardından partisinin merkez karar ve yönetim kurulunu toplayacak. Yıldırım, akşam da eski milletvekilleri ve eski il başkanları ile yemekte buluşarak, referandum kampanyası için katkı isteyecek.

Spor salonu çevresinde çok sayıda polis görev yapıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Başbakan Yıldırım'ın posterinin yanı sıra Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı asıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, dün çalışmalar hakkında Ankara Arena Spor Salonu'nda basın mensuplarına bilgi verdi.

Diğer siyasi parti yönetimlerini davet etmedik ama siyasi partilere gönül verenler burada bizlerle birlikte olacak. Türkiye'nin zenginliklerini barındıran 5 - 6 şarkımız var. Sloganlarımız, Başbakanımızın konuşması esnasında paylaşılacak. Cumhurbaşkanımızın bir temenni mektubunun olacağını düşünüyorum" dedi.

Etkinlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait görsellerin de kullanılması bekleniyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM SALONA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım salona giriş yaptı. Salonda parti bayraklarının olmaması dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.