Hava Durumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'tan çarpıcı açıklamalar

AS TV özel yayınına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Öyle görünüyor ki adayımız büyük ihtimalle Başbakanımız olacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2014 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2014 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'tan çarpıcı açıklamalar

Sönmez Medya Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna’nın hazırlayıp sunduğu AS TV Özel programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sıcak gündemi değerlendirdi. Kurtulmuş’a Sönmez Medya ziyaretinde, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman, Cemil ve Ali Cem Sönmez ile Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün eşlik etti.

SİYASİ HAREKETİN LİDERİ ERDOĞAN’DIR

Programda Tuna’nın sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 1 Temmuz’da açıklanması beklenen AK Parti adayına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. “Öyle görünüyor ki adayımız büyük ihtimalle Başbakanımız olacaktır” diyen Kurtulmuş, “Salı günü Ankara Ticaret Odası’nda adayımız açıklanacak. ‘Erdoğan sonrası AK Parti’nin durumu ne olur?’ gibi kulisler tartışmalar var. Birileri ‘buradan bir şey çıkar mı?’ diye hesap yapıyor. AK Parti şahısların partisi değildir. 30 Mart seçimlerinden sonra görüldü ki AK Parti artık bir parti olmaktan öte siyasi bir hareket olmuştur. Bu siyasi hareketin lideri de Başbakanımızdır. Önemli bir liderdir; ama biz kişiler üzerinden siyaset yapmıyoruz.” diye konuştu.

BİZ KİMİN NE OLACAĞINI TARTIŞMAYIZ

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı sürecinin ardından ise AK Parti’nin nasıl bir yol haritası izleyeceğinin ise henüz netleşmediğini bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AK Parti’nin çalışma başlatacağını kaydeden Kurtulmuş, “Biz kimin ne olacağına ilişkin hesaplar yapmıyoruz. Devletin ne olacağını düşünüyoruz. Seçimlerden sonra istişarelerimiz başlayacaktır. Başbakanımız ne karar alırsa alsın AK Parti dava taşını gediğine koymaya devam edecektir” dedi.

CHP DEĞİŞİME İHTİYAÇ DUYDU

CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş şöyle konuştu, “Gösterilen aday, CHP’nin bir değişime ihtiyaç duyduğu gerçeğini ortaya koyuyor. Bir zamanlar Ali Fuat Başgil Cumhurbaşkanı adayı olmak için Ankara’ya gittiğinde silah zoruyla engellenmişti. Bunu yapan CHP idi. Şimdi ise muhafazakar kitleye de hitap edebilecek bir aday gösterdiler. Ben bu değişimi CHP adına olumlu buluyorum ancak bir de bardağın boş tarafı var.”

SİYASETİN İÇİNDEN OLSAYDI

“Aday aynı zamanda CHP ve MHP’nin ‘biz bu seçimi zaten kazanamayız’ düşüncesinde olduğunu da gösteriyor. CHP seçmeni dahi ‘biz bu partiye oy veriyoruz ama seçilemezler’ diye düşünmeye başladı. Bir de siyasi bir aday olmasını istemediler. O zaman niye siyaset yapıyoruz biz. İhtilaller bu anlayış yüzünden oldu. Demokrasiye inanıyorsanız ilk yapacağınız şey siyaseti güçlendirmektir. Keşke siyasetin içinden bir aday çıkarsalardı” ifadelerini kullandı.”

ÇÖZÜM PAKETİ AYRINTILARI

Kurtulmuş, çözüm sürecine yönelik hazırlanan 6 maddelik ek paketin ayrıntılarını da paylaştı. “Süreçle ilgili sahada tıkanan bazı noktalar vardı” diyen Numan Kurtulmuş, “Bu süreç içinde bilindiği gibi bazı provakatif eylemler yapıldı. Güvenlik güçleri son derece hassas davrandı. Bu noktada onların elini rahatlatan bir madde var. İleride de bu sürecin baltalanmasının önüne geçebilmek için yargılamaya ilişkin adımlar atıldı” dedi.

HÜKÜMET POLİTİKALARINA UYMALILAR

Programda Merkez Bankası’nın faiz indirimleri de gündeme geldi. Merkez Bankası’na müdahale edildiği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Kurtulmuş, “Hükümet ‘ben asgari yüzde 5 büyüme hedefliyorum’ diyor. Türkiye gelişti; ama orta gelir tuzağına düşme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Faiz artırımları yatırımları olumsuz etkiliyor. Bu anlamda tasarruf açığımızı kapamak için yatırım getirmek zorundayız. Merkez Bankası bağımsız olsun tabi ki ama Merkez Bankası hükümet politikaları ile uyumlu olmak zorundadır. Bir takım üst kurullar ve Merkez Bankası üzerinden vesayet kurulmak isteniyor” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.