Hava Durumu

AK Parti grubu yanlışlıkla kabul edince...

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında AK Partili vekiller, CHP'nin görüşmelerin devam etmesi yönündeki önergesini yanlışlıkla kabul etti. Bu durum Meclis'te tartışma çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti grubu yanlışlıkla kabul edince...
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Görüşmeye devam edilmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler, kabul etmeyenler?" dedi. AK Partili milletvekillerinin oylarıyla görüşmeye devam edilmesine karar verildi. Kabul edilmesiyle bir anda Genel Kurul karıştı. AK Partililer karara itiraz etti. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kabul edildi efendim" dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da kabul edildiğini ifade etti. Tartışmaların devam etmesi üzerine Yakut, "Tutanakları isteyelim. Kabul edilmiştir denmedi efendim" şeklinde konuştu. 

Ardından şu diyaloglar yaşandı: 

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Zabıtlara geçmedi, kabul edilmedi. Demedi ya!"

Hasip Kaplan: "Ne tutanağı ya! Göz göre göre..."

Haydar Akar: "Kameralara bakalım Sayın Başkan"

Ahmet Aydın: "Kabul edilmiştir demedi"

Başkan Yakut: "Demedim ki ya!"

Vural: "Görüşmeler devam edecek efendim"

Tartışmaların ardından Yakut, yeni konuşmacıları talep etti.
Vural: "Kabul etmeseydiniz canım. Neye kaldırdığınızı bilmiyorsunuz. Sayın Başkan uygulamayı yapsın"

Yakut: "Sayın milletvekilleri, yapılan oylama sonucunda her ne kadar 'Kabul edilmiştir' demememize rağmen? Bir saniye, lütfen, bir dinleyin, sabredin sayın milletvekilleri, sabredin ama. Genel Kuruldaki sayın milletvekilinin el kaldırışına göre kabul edildiği anlaşılmıştır."

Söz alan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Kamuoyunda İç güvenlik yasası olarak bilinen, iktidarın Temel hak ve hürriyetleri koruma adıyla gizlemeye çalıştığı, faşist diktatörlüğü inşa yasası olan bu kanunla ilgili muhalefet partileri olarak çok şeyler söyledik. Biz, iktidarın polis devletini meşrulaştıran bu yasadan dönmesi için çok çaba sarf ettik. Geldiğimiz noktada bu görüşmelerin devam etmesini istedik, iktidar partisi bizim söylediklerimizi anlamamış ve sağ olsun, teşekkür ediyoruz kendilerine; bu görüşmelerin devam etmesi yönündeki önergemizi kabul ettiler, belki de ilk defa muhalefetin önergesini kabul ettiler, bu nedenle kendilerine gerçekten teşekkür ediyorum" dedi. 

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise,"Halkların Demokratik Partisi adına AK Parti'ye bir teşekkür etmek istiyorum, sabahın dördünde kalesine bir gol attı ve bir saat daha güvenlik paketi üzerindeki görüşmeleri yararlı buldular. Gerçekten gözümüzü yaşarttınız. Yani, onca gün, onca kavga, sabahlara kadar itelemeler, kakmalar, sesimizi kısmalar, söz hakkımızı engellemeler? Ya, bir defa işte bir el kaldırdınız; bak, işte, bir saat konuşacağız. İnşallah, oylamada da teşevvüş edersiniz, bu millete de hayırlı bir iş yaparsınız. Şunu söyleyeyim size, bakın, samimiyetimle söyleyeceğim, bir arkadaşınız olarak bu son günlerinde Meclisin, belki birçoğumuz dışarıda karşılaşacağız ama şunu söyleyeyim: Yarın siz ve biz çocuklarımıza baktığımız zaman veya çocuklarımız bize baktığı zaman, babalarından veya analarından utanç duyacakları bir eser almamalılar, miras almamalılar" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.