Hava Durumu

AK Parti kulislerinde en çok bu iddia konuşuluyor

AK Parti’de milletvekili aday adayı listeleri üzerinde ilk tarama yapıldı. Yaklaşık 6200 aday komisyonlarda tek tek incelendi ve 1200 aday ‘ikinci tur’a kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti kulislerinde en çok bu iddia konuşuluyor
Bugünlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bizzat başkanlık ettiği toplantılarda aday listeleri netleştirilmeye çalışılıyor. Hürriyet Parlamento Büro Şefimiz Nuray Babacan’ın konuştuğu AK Partililere bakılırsa bu iş o kadar da kolay olmuyor. Çünkü 12 alt komisyon, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti’den aday olmak isteyen isimlerde sadece partinin standart şartlarını aramadı, aynı zamanda bir ‘tuzluk taraması’ da yaptı.

PARALEL SAKLANMA

Malum, AK Parti camiası, parti saflarından TBMM’ye girip, AK Parti-Cemaat kavgası başlayınca ayrılan milletvekillerine ‘tuzluk’ adını takmıştı. Alt komisyonlardan birinde görevli AK Partili bir kurmay yaptıkları taramayı şöyle anlattı: “Mülakatlar sırasında çapraz sorularla sadece bizim komisyon 4-5 ismin Paralel Yapı ile bağlantısını tespit etti. Kendilerini çok iyi saklıyorlar ama sorulara verdikleri cevaplar üzerine bazı isimlerle ilgili şüphelerimiz oluştu. Teşkilatın, bölge milletvekillerinin, STK’ların desteğini alan öyle isimler oldu ki, biraz derinlemesine araştırınca, Paralelci olduğunu öğrendik, listeden çıkardık.”

İSTİHBARAT DESTEĞİ

Alt komisyonlar çok sayıda aday adayını eledi ama sayıları 20 civarında olan bazı isimler üzerinde tereddüt yaşandı. Bu durumda olan aday adaylarının isimlerinin yanına soru işareti eklendi ve bu kişilerle ilgili bir ‘kaçak’ olmaması için üst komisyona ‘profesyonel destek’ alınarak derinlemesine tarama önerildi. Profesyonel destek nereden mi alındı?

İSTİHBARAT CAMİASINDAN DESTEK İDDİASI

AK Parti kulislerinde dolaşan haberlere bakılırsa, bu destek istihbarat camiasından alındı. Bu kulis bilgisini resmi kaynaklara doğrulatabilmek kuşkusuz çok zor. Ama bu desteğin alındığı bilgisine itibar eden çok isim var AK Parti içinde. Kim bilir, AK Parti’deki ikinci taramanın ardından son tuzluk taraması da belki Beştepe’de yapılır.

ERDOĞAN TUZLUK DEMİŞTİ

O dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında AK Parti'den istifa eden milletvekillerine tepki göstermişti. Erdoğan bir konuşmasında "Meğer AK Parti’ye de bazı tuzluklar sızmış" demişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.