Hava Durumu

AK Parti'li belediye başkanı istifa etti

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Yeniçiftlik Belediye Başkanı AK Partili Kadir Ünal, 'rüşvet' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanınca görevinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'li belediye başkanı istifa etti

Marmara Ereğlisi Yeniçiflik Beldesi'nde Kadir Ünal, 2004 yılında MHP'den, 2009 yılında CHP'den belediye başkanı seçildi. 2010 yılında CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen evli ve 2 çocuk babası 57 yaşındaki Kadir Ünal, market işletmecilerinden rüşvet alındığı suçlamasıyla zabıta amiri ile birlikte hakkında Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Zabıta amirine ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Cezası geçen hafta Yargıtay tarafından onaylanan Kadir Ünal, çarşamba günü izne ayrıldı ve Yeniçiftlik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirten dilekçeyi makam şoförü ile bugün Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı'na gönderdi. Ünal istifa dilekçesinde CHP dönemindeki rüşvet suçlamasına dikkat çekerek, "CHP döneminde yaşadığım olaylar sebebiyle süren adli sürecin partime zarar vermemesi için ve adli sürecin daha sağlıklı yürümesi için görevimden istifa ediyorum" dedi.

İSTİFA NEDENİ ADLİ SÜREÇ

AK Parti Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Muhittin Toruk, Ankara'da olduğu öğrenilen ve telefonlarına cevap vermeyen Kadir Ünal'ın rüşvet suçundan aldığı ceza nedeniyle istifa ettiğini söyledi. Toruk, "Kadir Ünal'ın istifa ettiği doğrudur. Hukuki bir süreç yaşıyordu, o konuda son noktalar yaklaştığından dolayı sürecin daha adil, daha tarafsız işleyebilmesi için, bununda partiye vereceği zararı düşünerek belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı. İstifası da işleme konuldu" dedi.

Yeniçiftlik Belediye Meclisi yapılacak davetin ardından 10 gün içinde toplanarak üyeler arasından yeni belediye başkanını belirleyecek. Belediye Meclisi'nde Ak Partili 6, CHP'li 3 üye var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.