Hava Durumu

AK Parti'nin anketinden çarpıcı sonuç

Başbakan Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylığının açıklanmasına sayılı gün kaldı. 1 Temmuz Salı günü, AK Parti’nin gövde gösterisiyle açıklanacak adaylık için vekiller heyecanla imza verirken diğer yandan da sonrasına ilişkin tahminlerini birbirleriyle paylaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'nin anketinden çarpıcı sonuç

Meclis’te ve AK Parti Genel Merkezi’nde konuşulan tek konu, Erdoğan sonrası AK Parti’ye ilişkin senaryolar. Erdoğan’ın kafasındaki planı kestiremeyen vekiller, onun kamuoyu önünde yaptığı her açıklamayı kelime kelime analiz ederek bir çıkarımda bulunmaya çalışıyor.
 
GÜL, İLK SIRADA
 
Edinilen bilgiye göre, parti içinde yapılan “Kimi başbakan olarak görmek istersiniz?” sorusunda beş isim ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk sırada yer alırken ikinci Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üçüncü isim Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dördüncü isim Ali Babacan ve beşinci isim ise Erdoğan’ın danışmanlığına getirdiği Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım oldu. Arınç’ın “siyasete veda edeceği” yönündeki mesajı dikkate alındığında Gül’ün bir sonraki aday Davutoğlu ile arasındaki farkın belirgin düzeyde olduğu ifade edildi.
 
Kasım’da olası bir erken seçim sonrası konuşulan senaryolar hakkında kulislere göre, AK Parti, üç farklı görüşün kamplaşması içerisinde. Çoğunlukta olan Gül’cüler, partiyi birarada tutacak kişinin sadece Abdullah Gül olduğunu dillendiriyor. Bir başka grup ise genç milletvekillerinin de içerisinde bulunduğu Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması gerektiğini düşünenler. Bunların dışında bir başka milletvekili grubuna göre ise “Başbakan’ın kim olacağının bir önemi yok. Erdoğan, Köşk’e çıktıktan sonra partiyi de aktif biçimde yöneteceği için sorun yaşanmaz” görüşünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.