Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti seçim otobüsüne saldıranların kimliği belli oldu

İstanbul'da AK Parti seçim irtibat bürosu ile seçim otobüsüne önceki gün bombalı ve silahlı saldırıda bulunan saldırganlar polis tarafından yakalandı. Ölü ve yaralının olmadığı saldırılarda yakalananlar bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması üyesi çıktılar.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti seçim otobüsüne saldıranların kimliği belli oldu

Arnavutköy'de Ak Parti seçim irtibat bürosuna önceki gün (8 Haziran Pazartesi) gece saat 00.50 sıralarında bombalı saldırıda bulunuldu. Gece geç saatlerde gerçekleştiği için kimsenin bulunmadığı irtibat bürosu önüne yaya olarak gelen 2 saldırgandan birisi etrafı gözetlerken diğeri elinde bulunan el yapımı bombayı büroya atarak kaçtı.Gece geç saat olması nedeniyle kimsenin bulunmadığı büroda, saldırı nedeniyle ölen ve yaralanan olmazken, büronun camları kırılıp maddi hasar oluştu.

Olay sonrası harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarının görüntü takibinden önce saldırganların kaçtığı istikameti ardından görüntü eşleştirme yöntemiyle eşkal ve kimliklerini belirledi.

Kimlik tespitinin ardından harekete geçen TEM ekipleri dün gece adreslerini belirlediği 2 saldırganı saklandıkları ikametlerine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı. Yakalandıkları adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeyle gözaltına alınıp emniyete götürülen 2 saldırganın bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik koku olarak bilinen DGH Aranavutköy yapılanması içerisinde yer alan isinler olduğu polis tarafından tespit edildi.

Öte yandan yine aynı gece bu sefer Küçükçekmece'de seyir halinde olan seçim otobüsüne silahla arkadan ateş açan 2 saldırganda TEM polisi tarafından yakalandı. Kanarya mahallesinden geçiş yaparken kurşunlara hedef olan otobüs şoförünün şikâyetiyle soruşturma başlatıldı. Yapılan araştırma ve soruşturmada yine bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen TEM ekipleri, seçim otobüsünün geçişi sırasında otobüse bir motosikletten ateş açıldığını tespit etti. Plakası belirlenerek sürücüsü ve sahibi tespit edilen motosikletin kaydından tespit edilen saldırganların kaldığı adrese de dün gece operasyon düzenlendi.

Yapılan baskınlarda birisi otobüse ateş açan diğeri ise motosikleti kullanan 2 saldırgan adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Bölücü terör örgütü PKK ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 saldırgan sorguya alındıkları emniyette silahla ateş açtıklarını kabul ederken hedeflerinin otobüs olmadığını ifade etikleri öğrenildi.

Emniyette sorguları devam eden bölücü terör örgütü mensubu 4 saldırganın, saldırıları örgüt talimatıyla mı yoksa bireysel olarak mı gerçekleştirdikleri yönündeki soruşturma devam ederken, polisin de seçime az bir süre kala provokasyon saldırılarına yönelik önleme ve izleme çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.