Hava Durumu

Ak Parti'ye şok! YSK olmaz dedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin nevruz için hazırlattığı "Biz Birlikte Türkiye'yiz" adlı reklam filmindeki Türk bayrağı ve dini simgelerin kullanıldığı bölümlerin yayınını oy birliğiyle durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ak Parti'ye şok! YSK olmaz dedi
Alınan bilgiye göre, Avukat Mehmet Ali Köksal, televizyon ekranlarında yayınlanmaya başlayanReklamda kanuna aykırı Türk bayrağı ve dini simgelerin kullanıldığı gerekçesiyle YSK'ya başvurdu. Başvuruyu görüşen YSK, Ak Parti'nin Nevruz için hazırlattığı "Biz Birlikte Türkiye'yiz" adlı reklam filmindeki Türk bayrağı ve dini simgelerin kullanıldığı bölümlerin yayınını durdurdu.

Karar, oy birliğiyle alındı. YSK, reklamda kullanılan Türk bayrağı ve dini simgelerin, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58 ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. maddesindeki hükümlere aykırı olduğuna hükmetti. Kararda, Türk bayrağı ve dini simgelerin çıkarılması halinde reklamın yayınlanabileceği kaydedildi.

Kanun maddeleri

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un 58. maddesi, "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır" hükmünü içeriyor. "Dini ve dince kutsal sayılan şeyleri istismar yasağı"nı düzenleyen Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. maddesi ise şöyle:

"Siyasi partiler, devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda yapamaz, istismar edemez veya kötüye kullanamazlar."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.