Hava Durumu

AK Parti Yıldırım adayı Oktay Yılmaz Sönmez Medya Buluşmaları'nda projelerini anlattı

Sönmez Medya Buluşmaları'nın konuğu olan Cumhur İttifakı AK Parti Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz, yerel seçimden hem Bursa'nın hem de Yıldırım'ın güçlenerek çıkacağını ifade ederek, "Kalkınma ve şahlanma hızlanacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 08:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Yıldırım adayı Oktay Yılmaz Sönmez Medya Buluşmaları'nda projelerini anlattı

HABER I Ayşegül SEVER

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu Cumhur İttifakı AK Parti Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimleri ve Yıldırım'a dair AS TV ve Bursa Hâkimiyet ekibinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Cumhur İttifakı'nın halk nezdinde karşılığını en iyi şe-kilde aldıklarını söyledi. Yerel seçimden hem Bursa'nın hem de Yıldırım'ın güçlenerek çıkacağını ifade eden Yılmaz "Kalkınmanın ve şahlanmanın hızlanacağını söylemek istiyorum" dedi.

Yıldırım metrosunun öne-mine dikkat çeken Yılmaz, yapılacak metronun sadece trafiği rahatlatmayacağını bölgeye ticari kalkınmayı da sağlayacağını söyledi. Yılmaz, "Nüfus yoğunluğunun yoğun olduğu yeni bir karayolu yapmanın zor olacağı bir yol. Yeraltı metrosu oraya bir zarar vermeden iyi bir süreç olacak. Önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Sadece ulaşımı sağlamayacak aynı zamanda ticari bir zenginlikde katacak" dedi.

ELBİRLİĞİ LAZIM

Yıldırım'ın çarpık kentleşmeden kurtulması için elbirliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Yılmaz, doğru imar planları ile sonuca bağlanması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, " Üç dönem Büyükşehir Belediyesi'nde imar komisyonunda başkanvekilliği yaptım. Büyükşehir Belediyesi'nde imar ve ulaşım komisyonunda görev aldım. O dönemde imara ilişkin süreçte üzerine çalıştığımız önemli konular oldu. Yıldırım yoğun göçle birlikte bir kentleşmeye şahit olduğumuz bir ilçemiz. Bu kentleşme yerel yönetimin zamanında cevap verememesi, mevcut yasaların buna el vermemesi sebebiyle planlı bir şehirleşmeye dönüşememiş. Bunun birçok sebebi var. Bunun sonucunda bugünkü çarpık kentleşme ortaya çıktı. Burada bir elbirliğine ihtiyaç var. İmar planlarını bir daha geri dönmeyecek şekilde neticelendirmemiz gerekiyor" dedi.

TARİHİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Yıldırım'ın tarihi kimliği için çalışmalar yapacaklarını söyleyen Yılmaz, "Yıldırım Bursa'nın en eski ilçelerinden biri. Tarihi kimliğimizi öne çıkaracak çalışmalar yapacağız. Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarımıza hız vereceğiz. Kızık Kültür Yolu olarak isim verdiğimiz Kızık köylerini doğa içerisinde birbirine bağlayan yaya ve bisikletle gezilebilecek 30 kilometrelik bir güzergâh yapmayı planlıyoruz" dedi.

ALTERNATİFLER ÜRETECEĞİZ

Ankara Yolu üzerinde trafik akışını rahatlamak için alternatif akslar yaratacaklarını söyleyen Yılmaz, hazırladıkları projeler ile trafiği öncelik gündeminden çıkaracaklarını belirtti. Yılmaz, " Ankara Yolu Caddesi Bursa'nın atardamarları niteliği taşıyor. Bazı çalışmalar ve alterna- tifler ile bölgede rahatlama sağlamış olacağız ve öncelik gündemden trafiği çıkarmış olacağız " dedi.

KÜLTÜRÜN KALBİ OLACAK

Yıldırım'da yeni kültür merkezini 9 dönümlük bir alana inşa edeceklerini söyleyen Yılmaz, kültürün kalbinin Yıldırım'da atacağını belirtti. Yılmaz, "Duaçınarı Kültür Merkezi'nde konferans, nikah salonları eğlence ve dinlenme alanları olacak. Tüm Yıldırımlıların ulaşabileceği bir alan olacak. DSİ bölgesinde 9 dönümlük bir alanda inşa edeceğiz. Kültür ve sanatın kalbinin Yıldırım'da atmasını istiyoruz. Hazırlığımızı yaptık. Dualı çınarlar yetiştireceğiz" dedi. Yıldırım'da nüfusunun stabil hale geldiğini söyleyen Yılmaz, "Şehirler canlı bir organizmadır. Yıldırım da yoğun bir ilçemiz. Bu zenginliği harekete geçirmek lazım. Yaptığımız çalışmalar ile beraber mevcut yapısını geliştirecektir. Nüfus noktasında bir büyüme yok" dedi. Seçildiği takdirde çalışmalara hızla başlayacaklarını belirten Yılmaz,"90 günlük eylem planı oluşturduk. 3 aylık süre içersinde sahaya tamamen hâkim olmak adına süreci hızlı bir şekilde çıkarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Suç oranlarının azaltılması konusunda ortak hareket etmenin önemine değinen Yılmaz, devlet ve STK'lar ile birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Yılmaz, "Şehir bir bütündür. Bir sorumluluğu paylaşırken paydaşlarımızla hareket etmemiz gerekiyor. Ortak hareket ederek bu problemleri birlikte çözmek istiyoruz. Sadece sivil toplum kuruluşlarıyla olacak olan bir ilişki değil devletin kurumlarıyla da birlikte hareket edeceğiz. İş- birliği içersinde sorunlu bölgelerde çalışarak problemleri aşacağımızı düşünüyorum" dedi. Nüfus yoğunluğunu beraberinde getirdiği otopark sorununun katlı otoparklar ile aşılacağını söyleyen Yılmaz, " Teleferik ve Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi bölgelerine katlı otoparklar yapacağız. Üstü park altı otopark olan çözümlerimizle bölgeleri rahatlatacağız. Ana arter olan bölge-lerde otopark çözümlemeleri ile birlikte sorunları çözmüş olacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.