Hava Durumu

AK Partili ilçe yöneticisinden çirkin paylaşım!

AK Parti Başiskele İlçe Yöneticisi Süleyman Özkaraaslan, Bulgaristan ve Yunanistan göçmenlerini Suriyelilerle bir tuttu, 'geri gönderelim' kampanyası yapılan bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşımın ardından AK Parti'de istifa haberi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 23:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili ilçe yöneticisinden çirkin paylaşım!

AK Parti Başiskele İlçe Yöneticisi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Süleyman Özkaraaslan, bugün skandal bir paylaşıma imza atmıştı. Özkaraaslan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımında Bulgaristan ve Yunanistan göçmeni muhacirleri hedef almıştı.

TEPKİ ÇEKTİ

"1989'da gelen Bulgarları, 1950'de gelen Selanik dönmelerini, 100 bin kaçak Ermeni'yi Suriyelilerle birlikte gönderelim. Var mısınız çomarlar" diyen Özkaraaslan'ın paylaşımı, büyük bir tartışma yaratmıştı.

İLÇE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral bir açıklama yaparak , Süleyman Özkaraaslan'ın paylaşımı sebebiyle hakkında disiplin süreci başlatıldığı belirtti. Mustafa Koral'ın açıklaması şöyle; "Başiskele İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Özkaraaslan'ın kendisine ait sosyal medya hesabından bir başkasına ait sözleri paylaşmak yoluyla Muhacir kökenli vatandaşlarımızı rencide etmesinden büyük bir üzüntü duyduk. Söz konusu paylaşım maksadını aşmakla birlikte, kişiyi bağlayan bir paylaşım olmuş, partimizin görüş ve düşünceleriyle asla bağdaşmamıştır. Ben de, anne-babası Bosna doğumlu, Boşnak bir ailenin ferdi olarak bu açıklamayı yapmayı kendime görev bilerek şunu belirtmeliyim ki, Süleyman Özkaraaslan hakkında İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş'in talimatıyla Disiplin Süreci başlatılmıştır. Saygılarımla bilgilerinize sunarım."

ÇAPSIZLIK VE CİDDİYETSİZLİK

Bu gönderiye tepkiler bir anda çığ gibi büyüdü. Bal Türk Genel Başkanı Ruşen Özcan konuyla ilgili gazetelere bir yazılı açıklama göndererek, "AK Partinin Kocaeli / Başiskele ilçe başkan yardımcısı Süleyman Özkaraaslan'ın "1989'da gelen Bulgar, 1950'de gelen Selanik Dönmelerini 100 bin Kaçak Ermeni'yi Suriyelilerle beraber Gönderelim Varmısınız Çomarlar" şeklindeki paylaşımı, kifayetsizliğin, çapsızlığın ve ciddiyetsizliğin kanıtıdır. Daha sonra bunu silip "ben ironi yaptım, özür dilerim" demesi hiçbir anlam ifade etmez. Biz ne Bulgarız ne ortodoks hristiyanıyız, Müslüman Türküz, Evlad-ı Fatihanız. AK Parti yönetimini camiamızı rencide eden bu densizlik karşısında tavır göstermeye davet ediyoruz." İfadelerine yer verdi.

AK PARTİ'DE İSTİFA GELDİ

Yunan göçmenlerine 'dönme' diyen, muhacirleri Suriyelilerle bir tutan Özkaraaslan'ın bu sözleri sonrasında Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği BAM-DER Başkanı Atilla Öntürk, bu paylaşım nedeni ile parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.