Hava Durumu

AK Partili isim açıkladı: İmamoğlu üç puan önde

AK Partili bir yetkili, İstanbul seçimlerine ilişkin Reuters'a yaptığı açıklamada, "İmamoğlu'nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan'ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili isim açıkladı: İmamoğlu üç puan önde

Reuters'a konuşan AK Partili bir yetkili 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbulseçimine ilişkin CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun, AK Parti adayı Binali Yıldırımkarşısında 3 puan önde olduğunu belirtti. Reuters'a konuşan AK Parti'li yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: "İmamoğlu'nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan'ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var."

KÜRT SEÇMENİN KRİTİK ROL OYNAYACAĞI VURGULANIYOR

Reuters AK Parti kaynaklarına dayanarak 23 Haziran'da tekrar edilecek İstanbul seçimleri için parti tarafından yaptırılan son anketlerle ilgili konuştu. Millet İttifakı adayı İmamoğlu'nun 3 puan önce olduğu ifade edilirken, 'Cumhur ittifakı' adayı Binali Yıldırım'ın farkı kapatma imkanı olduğunu savunan AK Parti'li yetkililer, seçimin kazanılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kampanya sürecine ağırlığını koyacağını aktardı. Analistler ve AK Parti'liler, seçimin sonucunun belirlenmesinde muhafazakar Kürt seçmenin kritik rol oynayacağına vurgu yapıyor.

"ERDOĞAN'IN AĞIRLIĞINI KOYMASIYLA FARKIN LEHİMİZE DÖNME İHTİMALİ VAR"

AK Parti'li bir yetkili Reuters'a şunları söyledi: "İmamoğlu'nun daha farklı şekilde önde olduğu başka anketler de oldu ama partimizin yaptırdığı son ankette İmamoğlu üç puan önde. Önümüzdeki dönemde Erdoğan'ın ağırlığını koymasıyla farkın lehimize dönme ihtimali var."

KOLAY OLMAYACAK AMA YILDIRIM'IN ŞANSI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere bazı üst düzey partililerin seçim için İstanbul'a 'kamp' kurduğunu ve sonucun Yıldırım lehine olması için kampanya yürüttüğünü kaydeden aynı yetkili, "Elbette zorlukları var. Kolay bir kampanya değil ama Yıldırım'ın kazanma şansı var" dedi.

"DAHA ÖNCE AK PARTİ'YE OY VEREN SEÇMENİ TEKRAR SANDIĞA GETİRİRSEK İPİ GÖĞÜSLERİZ"

HDP'ye oy veren Kürt seçmenin de oylarına talip olduklarını belirten AK Parti yetkilisi şöyle devam etti: "Daha önce AK Parti'ye oy veren bu seçmenleri yeniden sandığa getirir ve partimize oy verdirirsek, ipi göğüsleriz. Karşılıklı zor bir dönem geçirildi ama son dönemdeki yumuşamanın da olumlu etkileri olacaktır."

AK Parti'ye yakın bir kaynak da anketlerde İmamoğlu'nun halen önde olduğunu belirterek, "Çok daha iyi ve ılımlı bir kampanya olacak. Bunun izleri ortada. Sonuçlarını göreceğiz. Erdoğan önümüzdeki günlerde ve seçim yaklaştıkça hızlanacak şekilde İstanbul'a ağırlık verecek. Yıldırım'ın şansı var" dedi.

Yıldırım'ın tekrarlanacak seçim öncesi yine 'isteksiz ve heyecansız' göründüğünü kaydeden aynı kaynak, "Bu görüntü biraz algıyı zorluyor. Seçimin tekrarı nedeniyle tabandan da bir miktar kayıp yaşanabilir, AK Parti'ye tepki oyları olacak. Diğer adaylar da CHP adayı için çalışacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.