Hava Durumu

AK Partili vekilden Angelina Jolie'ye şifa niyetine

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, BRCA1 geni taşıdığı için ameliyatla göğüslerini aldıran ABD'li sinema yıldızı Angelina Jolie'ye "şifa olması temennisiyle" kayısı gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2013 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2013 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili vekilden Angelina Jolie'ye şifa niyetine

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Öz, "Dünyaca ünlü Amerikalı aktrist ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu iyi niyet elçisi Angelina Jolie’nin meme ve yumurtalık kanseri riskini artıran BRCA1 adlı anormal gene sahip olduğunu ve bu yüzden ameliyat geçirdiğini basından öğrenmiş bulunmaktayım" diyerek şöyle devam etti:

"Kayısı tüketiminin kanser, karaciğer yetmezliği ve kalp krizi gibi birçok hastalık riskini önemli oranda azalttığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. En son İnönü Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, kayısı ve acı kayısı çekirdeğindeki kanser önleyici madde olarak bilinen Amigdalin ve Vitamin B17 adlı maddenin bulunduğunu ortaya koymuştur. Amigdalin Amerika’da kanser önleyici madde olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Bilindiği gibi ekolojik özelliklerinin uygunluğundan renk, tat, koku ve aroma özellikleriyle dünyanın en ünlü kayısı çeşitleri Malatya’da üretilmektedir. Son yıllarda sanat faaliyetlerinde olduğu kadar adını insani yardım faaliyetleriyle de duyuran BM iyi niyet elçisi Jolie’ye şifa olması temennisiyle kendisine iletilmek üzere ABD Los Angeles Başkonsolosluğumuza Malatya Kayısısı gönderdim. Bu vesileyle sağlıklı yaşam adına doğal sebze ve meyve tüketiminin önemine dikkat çekmek isterim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.