Hava Durumu

Akademisyenler cezaevinden çıkıp halay çekti!

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan, akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakim karşısına çıktı. Mahkeme Akademisyenlerin tahliyesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akademisyenler cezaevinden çıkıp halay çekti!
Akademisyenler ilk duruşmada ifade verdi. İfadelerinin ardından duruşma savcısına söz verildi. Savcı, mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti, iddianame anlatımı içeriğiyle, sanıkların üzerine atılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimaline binaen TCK'nın 301/4 itibariyle dava hakkında durma kararı verilmesini talep etti.

Davanın durdurularak Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını talep eden duruşma savcısı, sanıkların ise mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti ve sanıkların kaçma şüphesine dikkat çekerek tutukluluk hallerinin devamını istedi. Duruşmaya 15 dakika ara verildi.

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME KARARINI VERDİ

Aranın ardından tekrar söz alan savcı, davanın TCK 301. Maddesi kapsamında kalma ihtimali ile davanın durdurulma kararını talebini tekrarladı. Savcı "Dosyanın bu şekilde karar verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'ndan geç gelme ihtimali olduğundan sanıkların mağduriyetine sebebiyet vermemek için tahliyelerini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme adli kontrol şartı olmadan 4 akademisyenin tahliyesine karar verdi. Dava 27 Eylül'e ertelendi.

AKADAMİSYENLER CEZAEVİNDEN ÇIKTI, HALAY ÇEKTİ

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle cezaevinde tutuklu bulunan akademisyenler Yrd. Doç. Esra Mungan ile Yrd. Doç. Meral Camcı, cezaevinden çıktı.

Akademisyenleri burada aileleri ve öğrencileri karşıladı.Saat 20:50'de tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye olan akademisyenler Yrd. Doç. Esra Mungan ile Yrd. Doç. Meral Camcı'yı burada aileleri, öğrencileri ve kalabalık bir grup karşıladı.



Öğrencilerine sarılıp hasret gideren akademisyenler cezaevi önünde kısa bir açıklama yaptı. Yardımcı Doçent Esra Mungan, “Barış ve demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yardımcı Doçent Meral Camcı ise “Biz çok daha güçlendik diye düşünüyoruz. Bu güçle devam edeceğiz. Mücadeleye devam.. Haklıyız, kazanacağız" diye konuştu.Ardından akademisyenler, cezaevi önünde öğrenciler ve kendilerini karşılayan grupla davul eşliğinde halay çekti. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.