Hava Durumu

Akçakale'ye top mermisi düştü:5 ölü 13 yaralı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle 4'ü çocuk 1'i kadın 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin anne ve çocukları olduğu öğrenildi. 2'si polis 9 vatandaş ise yaralandı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre askeri araçlar Akçakale'ye doğru harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2012 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2012 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akçakale'ye top mermisi düştü:5 ölü 13 yaralı



Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü. İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesi nedeniyle bir anne ve dört çocuğu öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise ilk gelen bilgilere göre merminin isabet ettiği evde yaşayan 4'ü çocuk biri kadın üç kişi hayatını kaybettiğini açıkladı. Görgü tanıkları bir top mermisi düştükten sonra olay yerinin güvenlik çemberine alındığını ancak daha sonra düşen başka bir top mermisi ile ölü ve yaralıların olduğu ifade etti.

Olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği belirtilirken, yaralıların ambulanslarla hastanelere kaldırıldığı bildiriliyor.

VATANDAŞLAR KAYMAKAMLIĞA YÜRÜDÜ

Olay üzerine Akçakale halkı İlçe Kaymakamlığı'na doğru protesto yürüyüşüne geçti. Protestolar üzerine ilçe kaymakamının zırhlı araçla olay yerinden ayrıldığı bildirildi. Vatandaşların Kaymakamlık önündeki bekleyişi devam ediyor.

Vatandaşların şu anda büyük tedirginlik içinde olduğu belirtilirken, başka top mermilerinin de düşeceği korkusu da bulunuyor.

Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgere gitmeleri konusunda uyardı.

Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.

Yaklaşık 20 gündür Suriye ordusu ile muhalifler arasında sıfır noktasında çatışmalar yoğun olarak yaşanıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.