Hava Durumu

Akıl almaz olay! 5 yaşındaki çocuğundan kira parası alıyor

ABD'nin Georgia eyaletinde yaşayan Essence Evans isimli kadın Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tartışma yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akıl almaz olay! 5 yaşındaki çocuğundan kira parası alıyor

5 yaşındaki kızına verdiği harçlığın bir kısmını kira ve ev giderleri için geri alan annenin bu yaklaşımı ana akım medyada yer aldı. Peki çocuklara hayatın gerçeklerini öğretmek için bir yaş sınırı var mı?

Essence Evans, hem kızının maddi gerçekleri öğrenmesini istiyor hem de ondan kestiği bu parayı onun hesabında biriktiriyor.

Yani ufaklık aslında 18 yaşına geldiğinde 4.000 dolara yakın para biriktirmiş olacak.

228,000'den fazla beğeni ve 300,000 paylaşım alan gönderi şöyle başlıyor "5 yaşındaki çocuğuma kira ödetiyorum...

...Her hafta 7 dolar harçlık alıyor ama ona gerçek hayatta insanların kazandığı paranın sadece küçük bir kısmını kendileri için harcayabildiklerini açıkladım. Bu yüzden 5 dolarını geri vermesini istiyorum. 1 dolar kira için, 1 dolar su, 1 dolar elektrik, 1 dolar kablolu TV ve 1 dolar market masrafları için. Geri kalan 2 dolar ile ne isterse yapabilir. Ama onun bilmediği bir şey var ki, o 5 doları bir para biriktirme hesabına koyuyorum ve 18 yaşına geldiğinde bu parayı ona vereceğim. Eğer evden taşınmak isterse hazırda 3.380 doları olacak. Bu strateji sadece çocuğunuzu gerçek hayata alıştırmakla kalmıyor. Gerçek faturaların ne kadar geldiğini görünce onlara yaptığınız indirim için şükredecekler. Bir başka annenin bunu görebilmesi için siz de paylaşın."

Kadın bu durumu Facebook adresinden paylaştığından dolayı olumlu/olumsuz birçok tepki aldı.

Bazıları bunun çocuk istismarı olduğunu, yetişkin olduğunda zaten bu sorumluluğun altında ezileceğini, çocukluğunu şimdi yaşaması gerektiğini söyledi.

Kadın sunucularıyla ve muzip diliyle ünlü İngiliz TV programı Loose Women de konuya değindi ve sunucular fikirlerini beyan ettiler.

Panel konu hakkında ikiye ayrılmıştı, Nadia Sawalha çocuklardan kira alınmasının bu yaşta verilebilecek en iyi derslerden biri olduğunu savundu.

Günün konuğu Anna Richardson ise bu fikri 'aklının almadığını', hatta haberi ilk okuduğunda çok kızdığını anlatıyor.

"O yaşta bir çocuğa, isterseniz bu 1 dolar mavi fillere, bu 1 dolar bilmem nereye gidecek diyin. Anlayamaz ki..." diyerek, bu yaşın kira ve hayatın gerçekleri anlayışı için fazla erken olduğunu savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.