Hava Durumu

Akil İnsanlar 76 milyonun özetidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'akil insanlar'la olan buluşmasının başlangıcında bir konuşma yaptı. 'Akil insanlar'ın uzun bir değerlendirme sonucu belirlendiğini kaydeden Erdoğan, heyeti "76 milyonun özeti" şeklinde nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akil İnsanlar 76 milyonun özetidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci kapsamında oluşturulan akil insanlar heyeti ile ilk kez bir araya geldi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ndeki toplantı öncesi bir konuşma yapan Erdoğan, çözüm sürecine yönelik mesajlar verdi.

62 kişiden oluşan heyete seslenen Erdoğan, "Şimdi artık topyekün kucaklaşma zamanı. Kardeşlik hukuku yerine getirmenin tam zamanı. Şimdi ayrıştırmanın değil bayramlaşmanın zamanı, hesaplaşmanın değil helalleşmenin zamanı" diye konuştu.

Heyetin seçilme sürecine değinen Erdoğan, isimlerin 'hasas bir tercih süreci' sonrası belirlendiğine işaret etti.

Erdoğan, ''Geniş bir havuz oluşturduk. Katkı verebilecek, söz söyleyebilecek, örnek teşkil edecek temsil kabiliyeti yüksek, kanaat önderliği yapabilecek çok sayıda isim belirledik. Ancak heyetin etkinliği, çalışma kolaylığı açısından sayıyı sınırlı tutmak gibi bir zorunluluğumuz da vardı. Çok ince çok hassas bir tercih sürecinin ardından farklı kesimleri, farklı düşünce dünyalarını temsil etmek suretiyle 76 milyonun özeti sayılabilecek bir listeyi oluşturduk" ifadelerini kullandı.

'MAGAZİN' UYARISI

Konuşmasında bir uyarıda da bulunan Erdoğan, 'işin magazin boyutu yerine, hedefe odaklanılması' gerektiğine değindi. Başbakan, kamuoyuna özellikle de medya, yazarlar ve yorumculara çağrı yapmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Hayırlı bir iş için bir araya geldik. İşin magazin boyutuna, isim boyutuna kim vardı, kim yoktu boyutuna takılıp hedefin ve niyetin arka plana itilmesine, sulandırılmasına lütfen müsaade etmeyelim, zira geçmişte bunu çok yaşadık. Çok can alıcı çok acil bir meseleyi çözmek için istişare toplantıları yaparken niyet unutuldu, hedef unutuldu, yapılanlar, konuşulanlar ne yazık ki magazin, sulandırma hep ön plana çıktı."

'HEM AKİL HEM CESUR'

"Silahı, terörü, şiddeti, çatışmayı, ölümü değil demokrasiyi, hakkı, hukuku, siyaseti, hayatı önemseyen herkesin yapması gereken, taşın altına elini koymak, sorumluluk üstlenmek, yanlış gidişe 'dur' demektir" diyen Erdoğan, akil insanların aynı zamanda cesur olduğunu da söyledi.

Erdoğan, "Böyle bir tablonun oluşması, en başta Türkiye'yi yüreklendirmiş, milletimizi umutlandırmıştır. Çok farklı kesimlerden insanların bir arada bulunması, ortak bir fotoğraf vermesi, sorunun çözümüne ilişkin umutları daha da yeşertmiştir" şeklinde konuştu.

'ELEŞTİRİLER UMUDUMUZU KIRAMAYACAK'

Sürece ilişkin yapılacak olumsuz eleştirilerin 'umutlarını kırmayacağını' dile getiren Erdoğan, Kanı, gözyaşını durdurmak, Türkiye'yi daha yaşanabilir bir ülke, birinci sınıf demokrasiye sahip bir ülke yapmak için birlikte çalışmak arzusundayız. Bu heyeti nasıl halis niyetlerle, samimi niyetlerle oluşturduysak, aynı halis, samimi niyetlerle toplumdaki algıyı da değiştirmek, toplumu çok daha sağlıklı şekilde bilgilendirmek durumundayız" dedi.

TATAR RAMAZAN'A GÖNDERME

Erdoğan, heyette yeralan ünlü sanatçılara ise ayrıca seslendi. Kadir İnanır'ın rol aldığı Tatar Ramazan filmindeki 'Bir ekmeği bölüşerek yemektir hüner' repliğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizlerin hayranları olarak inanın eserleriniz, yazılarınız, şiir ve şarkılarınızın etkilerini sizlerden çok daha fazla hissediyor, çok daha iyi biliyoruz. Çünkü siz filmlerinizde belki bizi oynadınız. Bizim gönüllerimize hitap ettiniz. Bize bizleri anlattınız. Bugüne kadar Türkiye'yi anlattınız. Sizlerden filmini yaptığınız, notalara döktüğünüz, sayfalara aktardığınız tüm o sorunlar için destek bekliyor, katkı bekliyor, insiyatif bekliyoruz.

Tüm annelerin melek olduğunu hepimize anlatan değerli sanatçımız Hülya Koçyiğit'ten, Anadolu'nun Trakya'nın melek misali annelerin gözyaşlarını dindirecek yeni bir rol bekliyoruz. O unutulmaz Tatar Ramazan rolünde "Bir ekmeği bölüşerek yemektir hüner" diyen sevgili Kadir İnanır'dan bir sofraya oturup bir somunu palaşan 76 milyonun kardeşliğine yeniden vurgu istiyoruz.

'Dertler benim hasret benim ömrüm senin olsun' diyen Orhan Gencebay'dan dertleri de hasretide ortadan kaldıracak yen bir duruş bekliyoruz. Vizontele filminde "Bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen burası dünyanın en güzel yerider" diyen Yılmaz Erdoğan'dan daha fazla seveceğimiz daha fazla mutlu mesut olacağımız Türkiye'nin inşaasına katkılar bekliyoruz." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.